De reading challenge van De Slegte

Vandaag belandde ik via een Instagram van @zofie bij de reading challenge van De Slegte. De categorieën deden mij instant glimlachen en uiteraard wou ik meteen mijn gelezen boeken van 2015 even mappen op dit lijstje. Ik besef ten volle dat deze reading challenge conflicteert met mijn reading challenge op Goodreads. Daar gaat het echter enkel om het aantal, meer bepaald 24. Bij De Slegte ligt de focus op de inhoud en andere gekke labels.

Screen Shot 2015-07-30 at 11.12.54

Hier gaan we dan…

 1. boek dat verfilmd is
 2. boek dat nog dit jaar is uitgekomen
 3. boek met een cijfer in de titel
  22:04 | Ben Lerner
 4. boek geschreven door iemand jonger dan 30
 5. boek met dieren in de hoofdrol
 6. humoristisch boek
  Funny Girl | Nick Hornby
 7. thriller
  Denken aan vrijdag | Nicci French
 8. boek waarvan de titel uit één woord bestaat
  Wij | David Nicholls
 9. boek met kortverhalen
 10. boek dat zich afspeelt in een ander land
  La Superba | Ilya Leonard Pfeiffer
 11. non-fictie boek
  The network always wins | Peter Hinssen
 12. populair debuut
  Woesten | Kris Van Steenberge
 13. ongelezen boek van een favoriete schrijver
 14. boek aanbevolen door een vriend
  De zomer zonder mannen | Siri Hustvedt
 15. boek dat een belangrijke literaire prijs won
 16. waargebeurd verhaal
 17. boek waarvan uw moeder houdt/hield
 18. boek ouder dan 100 jaar
 19. boek dat u moest lezen op school maar niet gedaan heeft
 20. boek dat u in een dag uit hebt
  De zomer hou je ook niet tegen | Dimitri Verhulst
 21. boek uitgegeven in het jaar dat u bent geboren
 22. boek uit uw kindertijd
 23. boek dat zich afspeelt in de toekomst
 24. boek met een kleur in de titel
 25. boek met magie
 26. graphic novel
 27. boek van een auteur die u nog nooit gelezen heeft
  De kunst van het crashen | Peter Verhelst
 28. boek dat u al heeft, maar nog niet gelezen heeft
 29. boek dat zich afspeelt rond Kerst
 30. boek geschreven door een auteur met dezelfde initialen als u
 31. toneelstuk
 32. boek waar u in was begonnen, maar nooit heeft uitgelezen

Tien categorieën zijn dus ingevuld. Daarnaast las ik nog twee exemplaren die ik niet meteen ergens kan onderbrengen: Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck en When digital becomes human van Steven Van Belleghem.

Sommige zie ik doenbaar, andere lijken mij absoluut onmogelijke missies. Een boek met dieren in de hoofdrol? Vorig jaar was er wel Eekhrn zkt eekhrn van David Sedaris. Twee vliegen in één klap: een boek met dieren in de hoofdrol en een bundel van kortverhalen. Een boek waarvan uw moeder houdt/hield? Voor zover ik weet, leest mijn moeder niet. Een boek dat u moest lezen op school maar niet gedaan heeft? Ik was een boekenwurm, las alles wat ik in mijn handen kreeg en bovendien gehoorzaam.

Tips welkom! Ik hou deze lijst in ieder geval up-to-date…

2 thoughts on “De reading challenge van De Slegte

 1. Ik hou eigenlijk wel van dit soort challenges. Het zet aan tot zoeken en uit je comfortzone te komen. Nu enkel nog tijd vinden om alles te lezen wat ik zou willen lezen ;-) 30 vind ik wel een leuke :-)

 2. boek geschreven door iemand jonger dan 30: Hard hart van Ish Ait Hamou. ik heb het gelezen en vond het wel ça va. leuk om te lezen maar een beetje een apart eind. je moet me maar eens laten weten wat je er van vond! groetjes

Comments are closed.