De zomer hou je ook niet tegen

Een boek van Dimitri Verhulst

Ik had het Dimitri Verhulst beloofd, dat ik hem ooit nog een kans zou geven na mijn extreem negatieve oordeel over Godverdomse dagen. Toen ik hoorde dat je dit jaar als Boekenweekgeschenk ‘De zomer hou je ook niet tegen’ van deze heer kreeg bij aankoop van een boek, vond ik dit de perfecte gelegenheid: ik hoef niet té veel moeite te doen, geen geld symbolisch overhandigen voor zijn schrijfsels, alleen mijn Paard Van Troje bon van de collega’s inwisselen voor boeken naar keuze van andere auteurs. Dat moet lukken.

cover-_de_zomer_hou_je_ook_niet_tegen

Eerst en vooral mijn respect voor de cover. Het omslagbeeld werd op Twitter door @jadisnoir meteen geïdentificeerd als een werk van Jean Rustin. Fijn om deze overleden Franse kunstenaar zo te leren kennen!

En in tegenstelling tot bij ’t in ‘Godverdomse dagen’ (het hoofdpersonage in deze roman) kan ik mij wel instant inleven in Pierre, een prille zestiger die de mindervalide tiener Sonny ontvoert naar Zuid-Frankrijk om hem daar op een veelbetekenende heuvel het verhaal van de liefde tussen zijn moeder en hemzelf te vertellen. Het 94 pagina’s tellende boekje leest als een trein en regelmatig treffen bepaalde zinnen of de herkenbaarheid in Amsterdam en Gent mij meer dan ik in eerste instantie wil toegeven.

Herkansing geslaagd! Ik zal nog meer Dimitri Verhulst lezen. Niet meteen en niet te veel, maar met mondjesmaat – zoals Sonny en zijn drinkyoghurt.

‘De zomer hou je ook niet tegen’ holderdebol.comder kopen?

 

Gerelateerde blogposts: