Wij

Een boek van Jeroen Olyslaegers

Het tweede boek getiteld ‘Wij’ dat ik lees, na David Nicholls’ bestseller. Tevens mijn tweede boek van Jeroen Olyslaegers met wie ik eerder dit jaar kennismaakte via zijn populaire Wil. Van zodra ik leerde dat ‘Wil’ het derde deel was van het allitererend triumviraat Wij (2009), Winst (2012) en Wil (2016), voegde ik de andere twee musketiers toe aan mijn TO READ op Goodreads.

Het verhaal speelt zich af in 1976, zeven jaar voor mijn geboorte. Dus voor de tijdsgeest moet ik mij op ‘van horen zeggen’ beroepen. Een groep vrienden trekt naar een berg in Spanje waar ze met z’n allen villa’s huren bij een Belgische emigrant genaamd Vic. Georges krijgt een hoofdrol in ‘Wij’. Deze cartoonist van een Vlaamse kwaliteitskrant doet naarstig mee met de uitspattingen van de vriendenbende, én gaat zelfs telkens nog dat tikkeltje verder. Zijn vrouw Katrien slingert heen en weer tussen liefde en haar twijfel of deze liefde wel vol te houden valt. Zijn kinderen Donald en Hilde zijn te jong om de situatie echt te beseffen. Gelukkig maar.

Meer wil ik over het verhaal niet kwijt, want volgens mij leest ‘Wij’ het lekkerst als je je laat meeslepen door de losbandigheid anno 1976. En logischerwijs stel je je meermaals de vraag of er op veertig jaar tijd veel veranderd is.

 

‘Wij’ holderdebol.comder kopen?

 

Gerelateerde blogposts: