De kleine prins

Een boek van Antoine de Saint-Exupéry

Wellicht heeft iedereen dit boekje ooit op school in het Frans moeten lezen, behalve ik dan. Als ik het mij goed herinner, lazen wij enkel een paar fragmenten. De Nederlandse vertaling staat wel op mijn boekenplank en leek mij ideaal voor een namiddagje op een Corsicaans strand. Even iets lichts lezen, de toch aanwezige diepere lagen zoeken en vooral bedenken wat een zot levensverhaal de auteur kenmerkt.

De Kleine Prins

De verteller in ‘De kleine prins’ is tevens een piloot. In tegenstelling tot wat er later in het echte leven van de Saint-Exupéry (verschwunden boven de Middellandse Zee) zal gebeuren, lijdt deze man motorpech met zijn vliegtuig midden in de woestijn. Daar ontmoet hij een klein prinsje dat leeft op een mini-planeet, dat om een pas later duidelijke reden naar allerlei andere planeten reist alwaar hij karikaturaal volk leert kennen en dat de ene quote-waardige uitspraak na de andere doet.

L’essentiel est invisible pour les yeux.
Al klinkt dat veel minder welluidend in het Nederlands…

‘De kleine prins’ holderdebol.comder kopen?