Wachten op woensdag

Een boek van Nicci French

Na Blauwe maandag en Dinsdag is voorbij gaat het schrijverskoppel Nicci French verder in de reeks rond psycho-analytica Frieda Klein met de volgende dag van de week: ‘Wachten op woensdag’. Perfecte vakantielectuur, zo’n literaire thriller. Dus ben ik aangenaam verrast om in Brussels Airport dit boek te zien blinken tijdens het wachten op onze vlucht naar Corsica. Verkocht!

wachten op woensdag

Traditiegetrouw verslind ik dit derde verhaal met Frieda Klein in de hoofdrol wederom aan een hels tempo. Bij mijn terugkeer merk ik op humo.be dat nummertje drie van hen maar twee sterren krijgt. Dat is wel heel spaarzaam! Ik ben akkoord dat ik de plot deze keer wel al even kon voorspellen – en dat dan ook deed. En toch blijf ik van plan om de rest van de week- en weekenddagen te lezen. Dat heb je natuurlijk als ze sommige verhaallijnen over de verschillende boeken laten doorlopen… Wat een gemiste (verkoops)kans zou het ook zijn om dit niet te doen!

In dit boek werkt Frieda niet meer voor de politie, maar naar goede gewoonte weet ze opnieuw op meerdere manieren met hen in aanraking komen: onzacht en hard. Over de diverse onderzoekslijnen wil ik niet veel kwijt, daarvoor moet je ‘Wachten op woensdag’ gewoon lezen. Al ben ik zelf erg benieuwd naar hoe ze die lastige relatie met de arm der wet zeven boeken lang geloofwaardig zullen kunnen houden.

‘Wachten op woensdag’ holderdebol.comder kopen?