Dinsdag is voorbij

Een boek van Nicci French

Na Blauwe maandag is ‘Dinsdag is voorbij’ de tweede episode van het auteursduo Nicci French rond psychoanalyticus Frieda Klein. Een vers verhaal, met evenveel suspens en geregeld een verwijzing naar dat eerste huiveringwekkende dossier.

dinsdag is voorbij

Frieda Klein blijft houden van wandelingen door (het nachtelijke) Londen. Opnieuw wordt ze geraadpleegd door inspecteur Malcolm Karlsson in verband met een intrigerende zaak: bij een oude, zonder meer gekke vrouw wordt het levenloze en deels ontbonden lichaam van een man op de sofa aangetroffen. Wie is die man? Heeft deze gekkin hem vermoord? En wat met Frieda’s buikgevoel over de afloop van het drama rond Alan en Dean?

Op Goodreads beoordeelde ik dit boek met 3 sterren, in tegenstelling tot de 4 voor ‘Blauwe maandag’. Nochtans heb ik het op een even korte tijd uitgelezen en draaide mijn leven die paar dagen enkel en alleen rond ‘Nog een paar bladzijden’ en / of ‘Nog een hoofdstuk’. Toch behoud ik aan het eind het idee dat dit verhaal ijzersterk doch net iets minder geniaal in elkaar steekt dan het eerste uit het achtluik.

‘Dinsdag is voorbij’ holderdebol.comder kopen?