‘Puur Genieten 2’ | Het nieuwe, vierde kookboek van Pascale Naessens

Even ‘Pascale Naessens‘ intypen op de zoekbox van mijn blog levert ettelijke posts met haar pure keuken als thema of minstens een knipoog naar haar kookfilosofie. Drie kookboeken (Mijn Pure Keuken 1, Mijn Pure Keuken 2, Puur Genieten 1) lang houdt ze mij – op aanraden van mijn vriend overigens – geprikkeld. Analoge boeken werkelijk gebruiken is voor een digitalo als mezelf de opperste loftrompet voor een kok(kin) en alle keukenactiviteiten ten spijt blaas ik die enkel voor Jamie Oliver en Pascale Naessens.

Een vierde kookboek – ‘Puur Genieten 2’ genaamd – verwelkomen doe ik dan ook met veel graagte, zelfs in tijden van streng diëten. De gelegenheid wordt gecombineerd met een nieuwe ovenset in de Serax PURE lijn die tevens op haar naam staat. Gemoedelijk, zin in herfst, samen rond de (schotels op) tafel. Gedachten die meteen bij mij opkomen.

2013-09-10 13.46.41

Het zal niemand verwonderen dat The Home Project – de locatie van het lanceringsevent – bijzonder smaakvol voor de dag komt, met haar Serax keramiek als dankbare attributen.

2013-09-10 13.46.24 2013-09-10 13.46.58Door een uitgelopen meeting in Leuven voor mijn day job mis ik helaas het officiële programma… Gelukkig kom ik nog net op tijd in Wijnegem aan om enkele oude bekenden te zien en een paar hapjes te proeven. Alle recepten staan logischerwijs in haar nieuwste kookboek, dus op naar die boekhandel:

  • quinoa met gegrilde groenten #nom
  • gebakken knolselder en witlof met garnalen en hazelnoten #foodheaven
  • lamsgehakt met kruiden op stokje en tomatensaus met curry #nomnom
  • chocolademousse op speculaas #yummie

2013-09-10 13.58.48

Inmiddels doorbladerde ik ‘Puur Genieten 2’ van pagina 1 tot 190. Pascale gaat verder op haar geapprecieerde elan: sfeerfoto’s, woordjes uitleg en bovenal recepten die mij meteen overtuigen om aan de slag te gaan. Doenbare ingrediënten, niet te veel, tevens dingen die ik zelf quasi altijd in huis heb. Ze blijft variëren op haar favorieten – zoals tomaten, scampi, bloemkool – en keer op keer denk ik dan: “Dat ik daar niet zelf opgekomen ben!”.

2013-09-10 14.47.48

Dankjewel voor de uitnodiging! Dankjewel voor het boek! En dankjewel voor de aanvulling van mijn Serax PURE collectie. Ik zie meteen al een paar hapjes voor mij die ongetwijfeld beeldig in die bekerpotjes zullen staan.

2013-09-10 16.34.14

Ongetwijfeld to be continued…

Wil je ‘Puur Genieten 2’ of andere boeken van Pascale Naessens holderdebol.comder bestellen?