Boxy | Fine Foods

Een plek waar je lekkere dingen kunt kopen om zelf klaar te maken, lekkere dingen die reeds zijn klaargemaakt of lekkere dingen die reeds zijn klaargemaakt ter plaatse kunt consumeren. Dat is Boxy | Fine Foods in de Gentse Hoornstraat – als die straat geen belletje doet rinkelen: naast Dille & Kamille en schuin tegenover Au Bon Marché.

2013-09-07 17.23.26

Ik merkte Boxy al op in alle mogelijke pers en toch wandel ik er zelfs vandaag per toeval binnen. Wat meteen opvalt, is het indrukwekkende pand met een fris interieur en een hangende tuin bij de ingang. In de tweedelige ruimte staan verschillende rekken met topingrediënten en tevens wat hebbedingen voor de keuken. Daarnaast zie ik drie koeltogen: eentje met de traiteurkost, eentje met kaas en charcuterie en eentje met dranken. Aan de eerste blijf ik meteen verlekkerd staan. Ik geef mijn ogen de kost en heb instant zin in every single gerecht dat daar uitgestald staat: balletjes met aioli en limoen, quinoa met zalm, lasagne, Thaise rundsalade, … Prachtige bereidingen waarvan ik vermoed dat ze 100% mijn smaak zijn! Ik heb al andere eetplannen voor die avond, dus schuifel ik door naar de tweede ruimte.

Wanneer ik de dame uitleg dat ik vooral even kom kijken, geeft ze een bijzonder sympathiek woordje uitleg. Zo zet ze bijvoorbeeld dagelijks het volledige traiteuraanbod op de website – iets wat een digitalo als ik kan appreciëren. En ook dat je er sinds kort ter plekke kunt eten. De glazen tafeltjes met in het oog springend servies nodigen inderdaad uit. Ik maak een mentale nota: to test during lunch break! 

Ineens zie ik in de achterste koeltoog een aanlokkelijk Fentiman’s gamma. Ginger beer! Ginger ale! Victorian lemonade! Light tonic water! Ik wil alles en veel, want in tijden van alcoholdieet zijn zo’n drankjes meer dan welkom. Maar ik ben met de fiets en heb nog heel wat boodschappen te doen, dus hou ik het bij vier flesjes ginger beer (aan € 1,45 per stuk). Voorlopig welteverstaan…

2013-09-07 21.26.47-1

Santé! En nu maar hopen dat ik binnenkort eens geen zin heb om te koken.