Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 4

Vooraleer ik met het verslag van le quatrième jour start, moet ik nog even iets rechtzetten over de vorige post. Gisterenavond zag ik een vriendin waar ik de dag voordien ook mee opgetrokken had, onder meer tijdens Absynthe Minded. Ze zei mij toch licht verwonderd te zijn dat er in mijn #GF13 day 3 niets stond over de LED-schermen op Sint-Baafs waar ik zo over aan het kankeren was. Oei! Damn! Had ik dan toch iets te veel witbier op? Het komt allemaal terug… Ik kon er echt niet bij dat ze de LEDs naast het podium tijdens de optredens niet gebruiken om een close of iets verder beeld te tonen van de artiesten. Neen, in plaats daarvan spelen ze strontvervelende en totaal niet relevante reclamefilmpjes af. En jawel, op Boomtown wordt hetzelfde liedje gezongen. Jammer!

Je leest het al… Voor de vierde dag Gentse Feesten stond Boomtown op het programma. Normaliter komen wij bijna nooit op de Kouter tijdens de feesten, maar voor ’t Hof Van Commerce wijken we zonder enig morren van onze platgetreden paden af. We komen er aan tegen ongeveer half negen en maken net nog de officiële opening van Boomtown mee. Met een fles champagne en al, die op de foto hieronder onder de pakkende slogan ‘GA WEG LEED VAN DE WERELD’ hangt te bungelen.

2013-07-23 21.27.44-1

Eerst wordt het zaak om bonnetjes te kopen, want bij Boomtown gaat het er aan toe zoals op een écht festival – zeg ik, wat mij voor de rest van de avond grapjes van de wederhelft oplevert. Bij de bar ontdekken we dat ze een wel heel bijzonder ontwerp van herbruikbare bekers hanteren: een soort beker met een handvat dat tevens gebruikt kan worden om pintjes en ander welkom vocht op elkaar te stapelen. Ik ondervind later op de avond dat dat best handig is, probleemloos vijf consumpties kunnen dragen zonder dat je met je vingers in de drankjes moet gaan soppen. Het verwondert wellicht niemand dat ik er ook meteen een foodtoepassing voor zie: grissinistokjes of groentenstaafjes in de houder, een dip of iets dergelijks in de beker.

2013-07-23 20.42.24-1

Diezelfde vriendin giet even later een flesje cola bij de resten van een moijito (ijs, limoen en munt) en vraagt zich luidop af waarom ze nog nooit de smaak cola + munt gelanceerd hebben. Ik proef en bevestig! Veel beter dan die vieze cola met cherry of vanille.

Intussen valt Coely tevens erg in de smaak… Ik kende de dame totaal niet, maar een aantal van haar nummers herken ik wel en blijven zelfs serieus hangen. Een pittige madam om in het oog te blijven houden! Raah! The soulful yeah!

2013-07-23 22.01.44

En dan wordt het podium klaargemaakt voor Flip Kowlier, Serge Buyse en DJ 4T4. Deze morgen hoor ik op de radio dat de volkstoeloop zo groot is dat de Kouter moet afgesloten worden, maar daar merk ik aan onze prima plek rechts voor het podium niets van. Het drietal van ’t Hof Van Commerce heeft er duidelijk zin in… Wij insgelijks! Ik spring, dans, huppel, zing, rap en zwaai mee. Wat een waanzinnig fijn concert! Een gepaste mix van hun oude, recentere en gloednieuwe werk, met voldoende praatjes en grapjes tussenin, een met cava gevuld waterpistool en veel vette beats.

Ik ben duidelijk overdressed met jeans, sokken en sportschoenen. Waarom laat ik mij toch altijd vangen door die verdomde Buienradar? Drie druppels heb ik geteld, welgeteld drie druppels… De rest is er blijkbaar uitgevallen terwijl ik sliep. Zo hebben we het graag, in het bijzonder tijdens de Gentse Feesten!

A demain! Ik ga vanavond mijn vakantie op gepaste wijze inluiden.

•••

Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 proloog
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 1
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 2
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 3