Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 3

Werken combineren met de Gentse Feesten, het kan! En toch kijk ik alvast met reikende hals uit naar mijn vakantie die donderdag ingaat… Gisterenavond kwam ik dus na een kantoordag thuis: even uitblazen, slaatje prepareren, slaatje consumeren (want het kunnen niet elke dag spitburgers of falafels zijn) en hop de fiets op richting Baudelopark.

We starten de avond met een fris witbier en van op een grasglooiing mensen van hippie allooi kijkend. Ze doen van Boombal, de moderne term voor volksdansen. Vlak voor onze neus beginnen ineens twee meneren met een Fost Plus T-shirt aan en een PMD-container mee te musiceren. Onder begeleiding van gitaar en viool haalt een lenige jongeman die geen integraal deel uitmaakt van de Fost Plus act wat kunstjes uit. This must be Baudelo!

2013-07-22 20.29.28

Maar dan wordt het hoog tijd om af te zakken naar wat mij betreft het sfeervolste plein van de Gentse Feesten: Bij Sint-Jacobs! Zeker om de overgang van klaar naar donker mee te maken: de wand met de poppen, de TREFPUNT lampjes boven het podium. Ik blijf er elke keer weer foto’s van maken – een beetje zoals met mijn eten dus… :)

2013-07-22 21.32.05-1

2013-07-22 21.32.33-1

2013-07-22 22.13.46

2013-07-22 22.22.52

We tekenen er present voor Het Zesde Metaal. Een groep die ik niet zo bijster goed ken, maar in navolging van Willem Vermandere, ’t Hof Van Commerce en later Flip Kowlier solo liedjes brengt in een West-Vlaams dialect. De zanger ziet er dan ook nog eens goed uit en zingt alsof z’n hart doorheen z’n leven al ettelijke keren gebroken is. Ocharme, Wannes!

Het originele Vetex (languit ‘Zuidwaarts Orchestre International du VETEX Géant’) plan laten we varen voor de mannen van Absynthe Minded op het Sint-Baafsplein, een plein waar ik dan weer quasi nooit kom tijdens de feesten. De jongens spelen een strakke set, maar ik blijf toch wat op mijn honger zitten. Na een korte check op Spotify blijkt dat ik eigenlijk slechts één cd uit hun repertoire ken en stiekem toch wat hengel naar hun hitjes.

En van op honger zitten gesproken… We hebben een bruggetje naar het laatste wapenfeit van de derde dag #GF13: een warme Luikse wafel (€ 2) van een houten kraampje aan het rondpunt bij de Bibliotheekstraat. Verrukkelijk!

Tot morgen! Al ben ik nog niet zeker wat er vandaag feestengewijs zal gebeuren wegens een bezoekje van mama en papa straks.

•••

Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 proloog
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 1
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 2

 

Gerelateerde blogposts: