Gent Jazz 2011

Voor het derde jaar op rij staat Gent Jazz op het programma. Als opwarmertje voor de Gentse Feesten. Omwille van allerlei redenen die ik in Vive le Gent Jazz! – mijn blogpost over de 2010 editie – oplijst.

Gisteren present voor Agnes Obel en Absynthe Minded. Daarnaast stonden de voor mij onbekende Angus & Julia Stone als headliners geprogrammeerd. Muzikaal bekoorde de frêle doch hese Agnes. Deze dame wil ik beter leren kennen. Ook Absynthe Minded viel – zij het van op een afstandje – in de smaak. Angus & Julia Stone bleken absoluut niet mijn muzikale ding.

Maar dat kon de pret niet drukken. Dat deed de overvloedige mensenmassa. Nog nooit maakte ik zoveel volk op Gent Jazz mee. Aanschuif- en schuifeltoestanden die mij aan Werchter herinnerden. Naar mijn aanvoelen verkocht de organisatie te veel tickets, zoveel bezoekers kan de locatie simpelweg niet slikken.

Vanavond zak ik nogmaals af richting Bijlokesite voor Gotan Project. Hopelijk kan hun Tango 3.0 mij de regendruppels doen vergeten…

[portfolio_slideshow]