Moddi

Muzikale pareltjes ontdekken. Op minder voor de hand liggende plekken.

Zo luisterde ik een aantal weken geleden naar Klara. De zomerprogrammatie weliswaar. In De Tuin van Eden brengt Bart Stouten “een originele tocht langs klassiek, jazz, film- en wereldmuziek. Met een klein snuifje poëzie erbij.” Klara brengt dus wel degelijk meer dan klassiek alleen. In de auto op weg naar huis plotsklaps haren stijl rechtop, kippenvel alom.

Later bleek de veroorzaker Moddi met Stuck in the Waltz te zijn. Een Noorse artiest. Pål geboren. 24 jaar geleden. Met een debuutalbum Floriography. Dat debuutalbum bestelde ik als de bliksem via Amazon en gisteren pikte ik de cd – samen met Philharmonics van Agnes Obel – op in het postkantoor.

Bij elke keer ‘Stuck in the Waltz’ rijzen mijn haren. Alsook bij de andere 8 songs op het album. En zou het nummer ‘Ardennes’ naar onze zuidelijke landstreek verwijzen? Bij deze heb ik Moddi een mailtje gestuurd met de vraag. Benieuwd of hij reageert.

Moddi staat zaterdag 6 augustus op Dranouter. Helaas haal ik dat optreden niet.

•••

En Moddi antwoordt…
Persoonlijk, een beetje vreemd wel, maar warm.
Warmth from Norway!

1 thought on “Moddi

  1. Mooi!! Ik had het kippenvelmoment laatst nog met Fink – “Perfect Darkness”. Misschien ook iets voor jou? :)

Comments are closed.