KRACHTVOER #2

Respect voor de dames van Alle Dagen Honger. Respect voor Dorien Knockaert.
Respect (tot in het vrij oneindige) voor Kobe Desramaults.
Vrij logisch dus dat ik de 2de editie van KRACHTVOER wil meemaken.

Dit festival over eten gaat door van vrijdag (17 oktober) tot zondag (19 oktober) in DE Studio. Als niet-Antwerpenaar duurt het tot ik ter plaatse ben vooraleer ik besef dat dit de voormalige Studio Herman Teirlinck is.

2014-10-19 14.41.58

Verder zit het concept – na enige studie, dat geef ik toe – als volgt in elkaar: men koopt een dagticket (€ 10) en krijgt met dat bandje toegang tot de markt (met onder meer Paard Van Troje, SmartMat en Njamelicious), de expo en de lezingen (bijvoorbeeld over 10 innovatieve foodconcepten). Voor de tastings, de workshops en de masterclasses dien je aparte tickets te kopen. Per ongeluk schaf ik in het bestelproces een ticket voor de masterclass ‘foodwriting’ op zaterdag aan, terwijl ik enkel op zondag kan. Stom!

Tot slot staan voornamelijk op de stoep allerlei eetkraampjes – om eens het woord foodtruck niet in de mond te nemen, want dat zijn ze naar de letter ook niet allemaal.

Ik geef meteen ook toe dat we KRACHTVOER #2 niet optimaal beleefd hebben. Als er een #3 komt, dan wil ik zeker en vast ook enkele masterclasses of tastings meepikken. Maar ik kan wel met een dikke stift onderstrepen dat dingetjes proeven op de stoep in een leuke Antwerpse buurt wat mij betreft zeker hoogt scoort op mijn schaal van #supersundays.

2014-10-19 14.56.11

2014-10-19 15.19.16

We starten met een wijntje van Terrovin en enkele gerechtjes van de Meteor foodtruck: potted fish (een soort koude brandade), pulled pork en gebakken radicchio met rode biet. Stuk voor stuk topgerechtjes geserveerd in van die leuke wit-met-blauw-randje email borden. Als ik ooit nog iets serieus te vieren heb: ze mogen meteen cateren.

Screen Shot 2014-10-21 at 19.37.44

Foto: Geert Van Couteren

Verder komen we bij de aardappelen in de schil van Dierendonck, die op KRACHTVOER alvast hun nieuw initiatief Carcasse laten voorsmaken. Uiteraard niet zomaar aardappelen in de schil: patat in rundsvet, beenmerg, gerookte zure room, gedroogde entrecôte van West-Vlaams rood, peterselie en citroen. Helaas stokt mijn adem al bij het lezen van het woord beenmerg, dus storten enkel de heren zich op dit hapje. Ik beperk mij tot een portie pastrami die o zo smelt op de tong…

2014-10-19 15.47.00

Tot slot ga ik nog even kijken bij een kraampje van een Nederlands koppel waar ze broodje wilde gans (het moet niet altijd bakpao of kroket zijn), ganzenkroketten en een bisque met crayfish aanbieden. Alles graag!

2014-10-19 16.11.00 2014-10-19 16.13.57 2014-10-19 16.15.57

Wederom erg geslaagde street food, desalniettemin iets minder indrukwekkend dan wat Meteor en Dierendonck presteren. Wachten op dat varkentje dat inmiddels erg traag in de ‘southern BBQ’ ligt te garen, doen we niet. Dat feestje gaat pas zondagavond om 21u00 door! Van KRACHTVOER gesproken…

Felicitaties aan het organiserend comité! Fijne sfeer, fijne mensen, fijne food.