Mijn Michelin bevindingen

Elk jaar deelt Michelin sterren uit. De bekendmaking van de nieuwe gids kan doorgaans op pakken culinaire persaandacht rekenen. De volledige lijst met sterrenrestaurants vind je uiteraard terug op zesta.be.

Maar wat valt mij nu persoonlijk op?

  • In de eerste plaats de derde ster voor Gert De Mangeleer. Zelf ben ik nog niet in Hertog Jan gaan proeven, maar toch straf dat deze jonge chef nu al naast Peter Goossens en Geert Van Hecke staat!
  • Daarnaast had ik eerlijk gezegd een tweede ster voor In De Wulf verwacht, waar ik – lucky me – wel al mocht dineren. Gezien de algemene lofbetuigingen, de schijnwerpers van de media en de veelvuldige prijzen voor Kobe Desramaults leek hij mij één van de kanshebbers voor een extra decoratie.
  • En tenslotte valt het mij op dat C-Jean van de sterrenlijst verdwenen is. Vorig jaar nog at ik in deze zaak met Jason Blanckaert achter het fornuis. Ondertussen opende dit lid van het Flemish Foodies trio recentelijk een eigen zaak – j.e.f. genaamd – die uiteraard op mijn resto to do staat.