‘Bar Buro’ is dood. Leve ‘Boterhammen en Boeken’.

De mannen van Avenue L houden van pop up, het tijdelijke, het vluchtige. Ze zetten hun stempel op provisoire bars in het kader van TRACK of het Gentse Filmfestival. Op de Botermarkt bleven ze iets langer hangen, met Bar Buro. Ik hield er wel van.

Vandaag las ik in de Avenue L nieuwsbrief – fijn getiteld ‘You should have been there’ – dat Bar Buro definitief de deuren sluit. Hoog tijd om dat tweetgewijs nog even te herhalen, met een visseltje naar @FredoFredonis.

Und jawohl…

Vanaf 12 november kunnen we ergens terecht voor ‘Boterhammen en Boeken’. Ik zeg ergens, omdat de locatie omschreven wordt als “andere locatie, en toch weer niet”.

Brood is – zoals mijn omgeving maar al te goed weet – niet meteen mijn beste vriend. Dus fijne initiatieven om mijn boterhammenconsumptie wat op te drijven worden bijzonder geapprecieerd. Bij het tweede luik – boeken – denk ik onmiddellijk ‘Like! Love! Adore!’. En het concept van het Paard van Troje of het bibliotheekkunstwerk in de tuin van de Sint-Pietersabdij naar aanleiding van TRACK flitsen door mijn hoofd.

Fredo De Smet belooft zelfs tipjes en sluiers. Ik kijk er naar uit!

Benieuwd?
Meer over ‘Boterhammen en Boeken’ lees je hier.