Ik ben geraakt

Of ik geïnteresseerd ben om belangeloos iets te schrijven over borstkanker? Uiteraard. Mijn familie langs moederskant worstelt er al jaren en in veelvoud mee. Zelf ben ik nog geen 30, maar mijn eerste mammografie heb ik al achter de rug.

Wat mij verwondert over de sensibilisering rond borstkanker, zijn de parallele initiatieven…

Eerst merk ik dat de Stichting Tegen Kanker “Ik ben geraakt” als campagne lanceert.

Een week later zie ik bij de bakker een grappig kaartje liggen met daarop “Laat naar je [boules de berlin] kijken”, wederom een catchy slogan die dan weer uitgaat van het Vlaams bevolkingsonderzoek naar borstkanker.

Beetje jammer toch dat de federale en de Vlaamse krachten in dit dossier niet gebundeld worden… En dan zwijg ik nog over het internationele Pink Ribbon. Hoe weet een schenker in godsnaam nog wie of wat hij / zij eigenlijk steunt? En leiden die verbrokkelde initiatieven niet tot verbrokkelde verwezenlijkingen?

L’union fait la force, ook als het op borstkankerpreventie aankomt!