Tijdverdrijf

Tijdverdrijf is een bezigheid om op een plezierige wijze de tijd door te komen.”
– dixit Wikipedia.

Dus als je iets leuk vindt – een activiteit Facebookgewijs een dikke duim zou geven -, dan probeer je als het ware de tijd te verdrijven. Als iets negatiefs, een zwerm vliegen die je met de hand of een vliegenmepper wegjaagt. Want tijd… Bah! Wie houdt daar nu van?

Wanneer je iets graag doet – ik denk aan vol-au-vent maken, een museum bezoeken, aperitieven of Scandinavische crimi kijken -, dan wil je toch net dat de tijd zo gestaag en liefst traag mogelijk wegtikt. Ooit al eens gedacht terwijl je volledig ontspannen in het schoonheidsinstituut vertoeft en een dame zorgvuldig jouw teennagels lakt: “Man, man, man, wat is teennagels lakken toch ongelofelijk fijn. Dat de tijd maar snel verdrijft!”.

Dus kunnen we met z’n allen nadenken over een correcter alternatief?

Tijdbijblijf?