Parkeergeleiding online?

Deze middag wil ik tijdens de lunchpauze een weg-en-weertje doen naar de FNAC. Tram 4 is daarvoor een mogelijkheid vanuit mijn werklocatie, maar ik ben – slechte gewoonte, dat besef ik – nogal verknocht aan mijn auto.

Zou er nog plaats zijn in de ondergrondse parking van de Kouter? Of in die bovengrondse vlakbij de AVA? Eens onderweg kun je dat wel zien via de borden van de Parkeergeleiding – wat een ongelooflijk oubollig woord overigens. Maar even op voorhand online (website of mobiele app, dat laat ik in het midden) checken zou handig zijn.

De gegevens worden al gelogd. Wie ontsluit ze digitaal?

Moet ik hiervoor naar het Parkeerbedrijf Gent kijken? Of naar een geeky enthousiasteling? Misschien ook een tip voor een volgende Apps For Ghent?

●●●

UPDATE

En het antwoord is…
De stad Gent heeft beslist om het nieuwe verkeersgeleidingsysteem beschikbaar te maken op smartphones. Er komt een eigen app, maar de real-time parkeergegevens zullen ook als ‘open data’ beschikbaar gesteld worden voor andere ontwikkelaars. 

Met dank aan @Breemersch om dit uit te klaren.