Stadsloop Gent

Running. Ik heb er al heel wat blogposts aan versleten.

Over hoe ik vorig jaar rond deze tijd startte met Start To Run, om vervolgens in september op de Long Life Marathon voor het eerst 10 km te lopen, dan alles te laten slabakken, tot de goede voornemens begin januari 2011 met Antwerp 10 Miles in het achterhoofd, vervolgens opnieuw slabakken, even een opstootje voor de Ekiden, daarna wederom loopstilte en als voorlopig dieptepunt gisteren de Stadsloop Gent.

Zonder voorbereiding. Zonder frisse kop. En eerlijk gezegd ook zonder werkelijke commitment naar iemand toe – behalve een via DM beloofde aanwezigheid aan een aantal tweeps.

Dus trokken mijn vriendin en ik gisterenmorgen richting Sint-Pietersplein voor de daginschrijvingen. Een paar uurtjes later stonden we daar terug. Op de borst ons nummer met ingebouwde chip – sjieke dinges – en op de rug de 108 voor Wouter Weylandt. Met mijn iPhone om de arm en mijn runners mood in de verste verte niet te bespeuren stonden we klaar op de Sint-Kwintensberg voor een 5km lange afgang doorheen Gent.

Ondanks de oppeppende stroom medelopers, de aanmoedigen langs het parcours en de uitzonderlijk gevarieerde route dwars doorheen mijn stad, kostte het mij heel wat moeite om die 5km te voltooien. Vooral die laatste kilometer bergop van het Zuid tot het Sint-Pietersplein gaf mijn idee van een behoorlijke competitie de doodsteek.

Mijn RunKeeper app klopte af op 33:15.
De Gentenaar oordeelt vandaag nog iets positiever met 32:50.

Laat deze zwakke prestatie vooral een teken zijn dat ik opnieuw regelmatig baantjes rond die verdomd saaie Watersportbaan moet lopen… Een nulmeeting, zoals mijn vriendin zei, om volgend jaar met gemak te verbeteren. Daar gaan we voor: een jaarlijkse objectief te vergelijken test voor de fysieke conditie!

•••

UPDATE

Fijn extraatje van de organisatie, die persoonlijke aankomstfilmpjes