Vive le Gent Jazz!

Na mijn visuele lofzang aan het adres van Couleur Café enkele weken geleden, voel ik mij verplicht om dat andere stadsfestival van mijn persoonlijke voorkeur een gelijkwaardige portie aandacht te geven. Gent Jazz, oftewel chillen om de hoek.

De kracht van Gent Jazz ligt volgens mij in telkens dat tikkeltje meer.

Eerst en vooral de toplocatie: de Bijlokesite is sowieso een architecturaal pareltje bestaande uit authentieke en ultramoderne volumes, voor de gelegenheid gecombineerd met zomerse festitenten en plankenvloeren.

Vervolgens het sterke programma: wat muzikaal voer voor de kenners aangevuld met een resem meer poppy namen. Van mijn tweeledige doortocht (anno 2009 en 2010) herinner ik mij Leela James, Jamie Lidell, The Cinematic Orchestra en Kruder & Dorfmeister. Vier keer knallend!

Tenslotte geloof ik – foodie zijnde – dat de liefde voor muziek ook gelinkt blijft aan de maag. Ik hou ervan dat de drankjes fris en in glazen geschonken worden. Een ideale Gent Jazz avond start dus voor mij met Jacob’s Creek sparkling wine (bubbles!), gevolgd door Vedett Extra White. De catering biedt eveneens amusante alternatieven voor de doorgaans vettige festivalkeuken: mosselen, thai green curry, originele slaatjes en broodjes, artisanale ijsjes.

En dan vergeet ik nog andere verademingen – zoals de sterke AV ondersteuning, de regel om wildplassers van het festivalterrein te sturen, de gratis drukpersverse krant (in mijn geval de zaterdageditie van De Standaard) bij het buitengaan, het onbaldadige gedrag van het publiek, …

Gent Jazz, keep up the good vibes! Ik ben fan.