Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 5

Ziezo! De vakantie is ingezet… En dat dat moment samenvalt met de start van het Zeeuwse mosselseizoen kan geen toeval zijn. We eten ze niet in het mosselkot waar we ieder jaar minstens een keertje à volonté aan plastieken tuintafels met veel te weinig armruimte smullen. We eten ze ook niet bij het nieuwe initiatief van de Oude Vismijn dat we op de eerste zaterdag zelfs na lang zoeken niet vinden. Ik maak ze lekker thuis: natuur zoals ik ze het liefst heb (enkel ajuin, selder en peper), voor het eerst in mijn grote Le Creuset pot, met brood, een sausje van homemade mayonaise en graantjesmosterd, een fles Pouilly Fuissé die mijn ouders ooit cadeau gaven.

Zo dus.

2013-07-24 19.50.08

En dan wordt het tijd om naar de vijfde dag van de Gentse Feesten te fietsen. Die tiendaagse heeft trouwens een positief effect om mijn RunKeeper goal: die tweede 250 km fietsen van 2013 ligt nu alweer binnen pedaalbereik.

We starten nogmaals met wat absurditeit bij Batabata. Opnieuw veel zebrastrepen, schuim, gevierde minderheden, kinderen in kooien en geviseerde eigen-drank-drinkers.

2013-07-24 21.40.37-1

We blijven maar een drankkaart lang en verkassen naar het Baudelopark. Daar lopen we vrienden tegen het lijf waar we de rest van de avond mee samen blijven. Zo hoort het op de Gentse Feesten, gewoon gaan en daar wel merken wie je tegen het lijf loopt. Zij vertellen mij trouwens dat Merdan Taplak niet op woensdag, maar op donderdag optreedt bij Sint-Jacobs. Oei! Het klopt! Ik heb voor deze woensdagavond helemaal niets een sterretje gegeven in de officieuze Gentse Feesten app. We volgen hen dan toch maar in dezelfde richting voor eerst Stadt en daarna een stukje van de turntable masters van DJ Grazzhoppa’s DJ Big Band die hun 10-jarig jubileum vieren. Met tussenin nog een sexy passage van de welgevormde majoretten van ’t Schoon Vertier. Mijn vriendin en ik zijn het er meteen over eens: we zouden dat wel eens zien zitten om zo met onze kont te draaien.

Na nog wat psychologische analyse over hoe je instant ‘wild staat’ als je weet dat je rond middernacht in je bed hoort te liggen wegens werken de volgende dag en over hoe je instant veel meer ontspannen bent als je weet dat door de ingezette verlofperiode niets moet en alles kan, besluit ik behoorlijk vroeg in de nacht om toch maar gewoon naar huis te gaan. Laat ze maar vlassen! Ik wil wat slaap inhalen en morgen – vandaag dus – van het daglicht genieten. Midden in de namiddag lig ik echter nog steeds in de zetel met een onafgewerkte blogpost voor mijn neus en net een stevig partijtje janken bij de Sex and the City film achter de rug. Great!

Zo, we zitten in de helft… 5 down. 5 to go. Tot morgen! Tijd voor een portie actie.

•••

Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 proloog
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 1
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 2
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 3
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 4