Grindbox (Markt)

Ik zag het al een tijdje voorbijkomen op Facebook. Het Grindbox event in de Gentse grindbakken, onder die blauwe kraan. Met als overdagje tevens een Grindbox Markt.

2013-09-21 13.55.45

2013-09-21 13.44.02Optredens? Fijn. Markt en wederom niet zomaar een markt? Okee. Toch even zeggen dat tegenwoordig iedere markt niet zomaar een markt is, maar veelal dezelfde artiesten / designers / hobbyisten er hun kraampje opslaan. Soit! Het is nog iets anders wat mij triggert om op deze zaterdag even tot daar te gaan: een eetstand van J.E.F.

We arriveren er iets na de middag en besluiten quasi meteen om voor het J.E.F. aanbod te gaan in combinatie met een glaasje wijn van A Taste Affair. Ik ben alles behalve een kenner, maar deze troebele witte Côtes du Rhône uit 2012 verrast ons beiden in positieve zin. We nippen genietend en zakken af naar de J.E.F. plek waar we meteen de BBQ van Flemish Food Fest herkennen. Er zijn twee eetopties en we besluiten om ze beiden te bestellen… Gelukkig heb ik het ontbijt geskipt!

2013-09-21 13.26.49

Eerst komt de gevulde patat. Dit vegetarisch gerecht serveren ze voor de liefhebbers ook met spek. Mij lijkt dat West-Vlaams varken in een broodje al genoeg vlees voor een lunch, dus blijf ik bij het herbivoor origineel. De grote aardappel heeft door de barbecue zo’n zalig gebakken kantje gekregen. Het is een serieuze hap met zure room, tomaat, cheddar, een neutralere kaas en wat verse kruiden. Zonder meer lekker!

2013-09-21 13.27.49

Maar dan volgt de overtreffende trap: het Mmm Zwinne BBQ Broodje. Waanzinnig! Beestig! Als bijna ingeburgerde Gentenaar heb ik inmiddels geleerd dat een ovenkoekje hier een babs heet. Dat leggen Jason, Famke en crew dus op de barbecue. Daarin komt ijsbergsla dat een dressingbad onderging en onnoembaar heerlijk varkensvlees – aka pulled pork of varkensschouder. Het doet mij aan Cuba denken, waar ze op straat volledige varkens en hun supermalse vlees stukje bij beetje tussen broodjes verkopen.

2013-09-21 13.28.38

Nog wat kraampjes later ronden we af met een nieuwe ice tea: BOS uit Zuid-Afrika. Verschillende smaken in de aanbieding; ik kies voor lime & ginger. Aanrader!

2013-09-21 13.54.25

Hopelijk werd het ’s avonds nog een fijn feestje! De kiemen zaten alvast goed…