MiramirO

Ondertussen draai ik toch al een behoorlijk aantal edities Gentse Feesten mee. En toch. Toch pikte ik nog nooit – bewust – iets van MiramirO mee. Het festival omschrijft zichzelf als “Straat- en circuskunsten, theater op locatie, installaties, beeldende kunst, dans… Van intimistische sfeerstukken tot grootschalige massa-evenementen.” Nochtans hou ik echt wel van straattheater.

Vandaag dus het goede voornemen om deze lancune in mijn Gentse feestervaring in te vullen. En met achteraf een hongertje naar meer. Vermoedelijk zit de zich zo lang schuilhoudende zon daar voor iets tussen. Maar de Sint-Baafssite en het Spaanskasteelplein – voor de gelegenheid getransformeerd tot MiramirO-plein – lenen zich uitstekend tot straattheaterlocatie. Er hangt sowieso een soort mystiek die de voorstellingen enkel ten goede komt.

Volgend jaar stel ik het niet tot de voorlaatste dag uit om bij MiramirO langs te gaan. Beloofd!

[portfolio_slideshow]

1 thought on “MiramirO

  1. Pingback: Il Mezzogiorno « elidesc says

Comments are closed.