Mijn favoriete lunchadresjes in de buurt van De Krook

Deze week verhuist imec Ghent (formerly known as iMinds) van de AA Tower op het Zwijnaardse Technologiepark naar dé nieuwe architecturale landmark van Gent: De Krook. Nogal wat verdiepen worden ingevuld door de bibliotheek – genoeg redenen dus voor mezelf om na lange tijd opnieuw lid te worden van de bib. Op de vierde etage komen imec, enkele onderzoeksgroepen van UGent en CultuurConnect te zitten. Naar deze verhuis keek ik eerlijk waar maanden, zelfs jaren uit. Want werken in het centrum van de stad waar ik woon, dat lijkt me simpelweg zalig!

Foto: Instagram @elidesc

Waar er gewerkt wordt, moet er uiteraard ook gegeten worden… Daarom alvast een lijstje van eetadresjes op maximum vijf minuten wandelen van De Krook. Over de meeste schreef ik ooit (vaak enkele jaren geleden) al een blogpost.

KrookCafé
Bij een bibliotheek hoort een leescafé en dat krijgt de passende naam KrookCafé. Ze serveren een hip assortiment fris- en andere drankjes, taarten van Julie’s House en Madam Bakster. Plus voor de kleine honger soep en toast van de dag. Nog niet geproefd, maar dat komt de komende weken zeker in orde.

De Superette
Ik ben een die hard Kobe (Desramaults) fan en word dan ook instant vrolijk bij de gedachte dat de afstand tussen De Krook en De Superette slechts 400 meter bedraagt. Jihaaa!

Aywa
Heerlijke streetfood uit Beiroet met een bijzonder sympathieke uitbater achter de toog.

Trattoria Della Mamma
Vers gemaakte pasta die vliegensvlug voor jouw neus staat… Buon appetito!

Foto: Instagram @elidesc

Cochon De Luxe
Voor als het eens ietsje meer mag: culinaire creativiteit van chef Tom Van Lysebettens.

Foto: Instagram @tomvanlysebettens

Pain Perdu
Salades, boterhammen, soep, … Alles wat een lunchhartje verlangt!

Vooruit café + terras
Het instituut Vooruit opende in 2013 eindelijk hun terras, waar ze op mooie dagen ook hun alomgekende en democratische dagschotel serveren.

Faim Fatale
Een toegankelijk adresje voor een vlotte business lunch, vlakbij ‘het Zuid’.

Soep+
Letterlijk buren van De Krook, want ze hebben sinds de bouwwerken ook een ingang via het Miriam Makebaplein…

Cuit by Cru
Bij de delicatessenzaak Cru van de Colruyt hoort tevens een lunchplek Cuit. Ik at er vorige vrijdag voor het eerst, echter voorlopig zonder een blogpost te fabriceren. Deelbare bordjes met vlees, vis en groenten, dus ideaal voor zij die liever koolhydraten skippen…

Paard Van Troje
Eigenlijk meer een plek voor koffie en boeken, maar je kan er ook wekelijks een ander(e) soep / broodje krijgen.

 

En uiteraard kan er ook ’s avonds in de buurt gegeten worden, zoals misschien wel de beste steak van Gent bij de legendarische Martino of ‘urban Mexican food’ (nog tijdelijk tot eind mei 2017) bij La Chaparrita in het vroegere De Vitrine

Aanvullingen zijn uiteraard welkom en zullen ook van mijn kant volgen!

•••

En hierbij dan alvast enkele aanvullingen…
Met dank aan de collega’s en de social media connecties.