Pain Perdu

Soms begrijp ik totaal niet waarom ik ergens nog nooit geweest ben. De zaak bestaat al jàààren, ik woonde als student vlakbij, mijn huidige baas wou er ooit afspreken voor mijn sollicitatie (maar gesloten), enkele foodie friends lunchen er regelmatig. En toch: nooit eerder kwam ik bij Pain Perdu in de Walpoortstraat.

Ik spreek er af voor een lichte lunch en verwacht mij aan een zaak waar je soep en boterhammen kan krijgen. Aangenaam is dan ook de verrassing als blijkt dat de zaak en de kaart beiden groter zijn dan in mijn vooroordeel. Uiteraard staat bij een ontbijt-, brunch- en lunchadres met ‘pain’ in de naam brood op het menu. Het middagaanbod bestaat uit koude boterhammen, warme versies (ook wel croques genaam) en salades.

2014-09-24 12.46.03-pimp

Mijn gading springt echter meteen in het oog op het suggestiebord: Thaise tartaar met koriander, munt, soja, wasabi, citroengras, sesam (€ 11,20). Ik geef toe dat ik eigenlijk iets zonder brood in gedachten had, desalniettemin val ik enthousiast aan. Gemalen rauw rund in combinatie met Aziatische toetsen werkt steevast. Het potje sojasaus sprenkel ik zorgzaam over mijn verrukkelijke Thaise boterhammen. Op dit bord kan ik – eerlijk is eerlijk – geen enkel minpuntje identificeren.

De Almdudler erbij zet de puntjes op een lichte lunch. We zijn klaar voor het middagdipje. Het hoeft geen betoog dat ik hier nog tevreden terugkeer…

Een reactie achterlaten