La Manufacture

Uit eten met een groep, het blijft iets waar ik doorgaans geen grote fan van ben. Mijn respect is dan ook des te groter wanneer blijkt dat het eten lekker en de bediening vlot is. Spoiler dus, waarvoor mijn excuses! Het gebeurde bij La Manufacture in Brussel.

Door omstandigheden zijn we tijdens deze reünie maar met zeven in plaats van met de gewoonlijke vijftien. Wij komen vanuit Gent als eersten aan – zelfs nog vóór het openingsuur – en installeren ons in een zetelhoekje op het terras wegens een binnentafel tijdens het eten straks. Van Indische zomers moet genoten worden! Dus starten we met een Franse crémant. Daarbij komen groene en zwarte olijven in een pikante marinade.

De rest komt druppelsgewijs aan en een uurtje later verhuizen we naar binnen. We besluiten om à la carte een hoofdgerecht te bestellen en misschien daarna nog een dessert. Ik twijfel even tussen een aantal visopties en land uiteindelijk bij de tajine met vis van de markt, lavendel en koriander. De anderen aan tafel gaan voor de vegetarische orechiette of een zalmgerecht met radijs en witloof.

La Manufacture

Foto: Website La Manufacture

Intussen rukken de flessen aan: spuitwater, witte en rode huiswijn. Ik hou het bij de eerste twee en praat terwijl bij met de ex-collega’s. De akoestiek helpt ons wel niet.

2014-09-17 20.41.04Bovenstaande foto moet zowat mijn slechtste foodpic zijn van de laatste jaren, desalniettemin wou ik een impressie geven van een geslaagd gerecht. In zo’n mooi aardewerken ovenschaaltje lacht de vistajine mij toe: een stuk gebakken kabeljauw met vel, een soort visbeignet, enkele stevige mosselen, gestoofde groenten en een kruidige saus. Echt lekker! En zo beaamt mijn linkerbuurman die dezelfde eetkeuze maakte.

De rest zwicht nog voor dessert. Ik hou het bij een cappuccino en krijg daarbij als beloning voor mijn zelfdiscipline een stukje chocoladecake. We moeten even aandringen om af te mogen rekenen, maar rijden uiteindelijk voldaan terug richting Gent.

Een reactie achterlaten