NOEN

Mechelen, ik ken die stad totaal niet. Volgens mij ben ik er een keertje geweest voor een conferentie bij Lamot en een paar keer in de nieuwe gebouwen van Sanoma / bij Bar Marie. Daar stopt het zo ongeveer. Wanneer ik op een donderdag een paar uur in de omgeving moet overbruggen, neem ik mij dan ook voor om de stad wat te verkennen. Ik koop er een aantal kadootjes voor op til staande feestjes en Google even waar het online opgepikte en leuk uitziende NOEN zich schuilhoudt. Dat blijkt in de Leermarkt te zijn.

Voor de deur zitten twee dames op een houten bank en binnen nog iemand. Ik loop rechtstreeks door tot op het terras achteraan, waar datzelfde hout terugkomt in een lange tafel met bijhorende banken. Bij NOEN hebben ze duidelijk een oog voor interieur.

Omdat ik rechtstreeks van een receptie kom, beperk ik mij tot een drankje – wat een beetje flauw is als je dat dan op de blog onder ‘food reviews’ onderbrengt.

2014-09-11 16.28.56

De hoekige NOEN font komt terug op de menukaart en daar laat ik mij bij de limonades verleiden tot de verse citroenlimonade met munt. Ideaal gezelschap op een gezellig stadsterras tijdens een nazomerse namiddag!

2014-09-11 16.32.02-1

Op het krijtbord binnen piep ik toch ook even naar de eetopties: toasts, bruschetta, soep. Genoeg voor een lekkere lunch (want dat doe je op de noen) en een Eiskreem – dat andere project van het NOEN koppel – als dessert.

Via hun website ontdekte ik ook de meubelen van Master&Master, een Tsjechisch designmerk dat onder meer een soort onderstel maakt voor tafels. Wanneer ik naar buiten wandel, merk ik opeens dat er in een hoekje achter de toog een hoop van hun tafelonderstellen staan. Dus keer ik op mijn stappen terug en informeer of die te koop zijn. Degene die daar staan, blijken helaas al allemaal ‘besproken’. Desalniettemin doen ze vanuit NOEN wel regelmatig groepsaankopen en die hou ik vanaf nu zeker in het oog.

Volgende keer stap ik er binnen met honger!

Een reactie achterlaten