Umamido

When in Brussels, dan overloop ik even mijn restolijstje om te zien of daar nog iets met een BXL-tintje tussen staat. Zo ook op een zondagmiddag na een streep cultuur: Umamido is in de running wegens open op zondag en geen reservatie mogelijk. Dus zet ik koers naar het Flageyplein, waar vlakbij in de Chaussée de Vleurgat 1 deze Japanse ramenbar rockt.

2014-08-31 12.30.53

Ik krijg een plekje aan de bar en de menukaart. Daarop staan wat hapjes om te delen, ramen en nog een rijtje upgrades zoals extra ei, varkensvlees of kimchi (Koreaanse kool). Aan de bun kan ik niet weerstaan, dus vraag ik de kimchi pork bun (€ 6,50). Deze bun wordt als volgt omschreven: ’the oyster flavor of the kimchi meets the juicy pork meat, just try it’. De sympathieke jongedame bevestigt mij dat dat wel zal lukken om én een bun én een ramen te eten. Meer overredingskracht heb ik niet nodig…

2014-08-31 12.41.33

Ik begin wat te lezen met een Asahi biertje binnen handbereik terwijl ik vanuit mijn ooghoeken ook de chef in het oog hou. Even later schotelt hij mij een bordje met de bun voor. Mijn speekselproductie gaat in een hogere versnelling… Een gestoomd broodje met gebakken varkensvlees (vermoedelijk buikspek), komkommer, lenteui, kimchi en een pikante saus. Belgische belegde broodjes zeggen mij helemaal niets, Aziatische gestoomde daarentegen! Dit zou ik iedere dag kunnen eten. Zooooooooo lekker!

2014-08-31 12.53.57-1

Hoewel ik in dergelijke noedelbars vaak de neiging heb om het bij enkele van de hapjes te houden, bestel ik hier toch ook een ramen. Alle ramen worden geserveerd met groenten, enkele sneetjes varkensnek en een half ei. Ik kies voor de kara miso ramen (€ 13), die op smaak gebracht wordt met een miso pasta en nog een extra spicy mix. Tijdens het eten wissel ik voortdurend af tussen de stokjes en de lepel, een rustgevend ritueel. Voor mij persoonlijk mocht er iets minder vlees in, maar dan kon ik natuurlijk voor de vegetarische optie kiezen. Terwijl ik verderslurp, bedenk ik dat ik graag eens een echte Japanner zo’n kom ramen zou zien eten. Hoe pakken zij dat aan? Er blijft een bodempje bouillon staan: de dame heeft mijn maagcapaciteit toch wat overschat. Desalniettemin bevestig ik met mijn stopwoordje als ze vraagt of het gesmaakt heeft: “Absoluut!”.

Bij het buitengaan merk ik het Cuichine team op. Wat een toeval… Als deze excellente Aziatische foodies bij Umamido zitten, dan moet het wel goed zijn. Zij wijzen mij trouwens op de uitbreidingsplannen: er komt een Umamido op de Antwerpse Dageraadplaats, waar vroeger de wijnbar Il Piccolo Peccato (naast Café Zeezicht) zat. Leuk!

3 thoughts on “Umamido

Een reactie achterlaten