Viva Sara

Om anderhalf uur te overbruggen zetten we koers richting de Grote Markt van Kortrijk: naar Viva Sara, ook wel Viva Lekkere Koffie. Eén van de collega’s maakt van de gelegenheid gebruik om z’n lege koffiemachine van een voorraadje door Koffiebranderij Deprez gebrande bonen te voorzien. Hoewel de zon schijnt, installeren wij ons binnen om wat te werken. De gratis WIFI van de stad Kortrijk reikt niet tot daar, maar we krijgen de code van Viva Sara in ruil. Het grote en opvallend mooi ingerichte pand is zo goed als leeg, op een paar bejaarden na.

Een vriendelijke en strak geklede (wit hemd, bretellen en zwarte vlinderdas) ober komt onze bestelling opnemen: we beginnen met koffie en vragen alvast de lunchkaart voor straks. Eerst een cappucinno (€ 3,30) dus! Die komt even later met een pluim in het melkschuim en een verleidelijk bordje ter begeleiding. Zalig zandwafeltje, het mag gezegd.

2014-08-27 11.37.52

2014-08-27 11.38.02Ik wist dat het duur is bij ViVa Sara, maar dat de broodjes de prijzen bij De Superette overtreffen had ik nu ook weer niet verwacht… Toch laat ik mij niet afschrikken en bestel de warme ovenkoek met scampi, sojascheuten en shiitake (€ 14) en een homemade lemonade: the green one (€ 2,50 – met komkommer, basilicum en limoen). De prijs van de huisgemaakte limonade vind ik dan weer wel erg redelijk. In Gent of Antwerpen betaal je daar makkelijk een smakje tot een smak meer voor.

2014-08-27 12.03.34

Eerst volgt dus dat frisgroene drankje en vervolgens de ovenkoeken. Het eerste wat ik denk is: “Oef! Gelukkig heeft Kapser-met-het-mega-metabolisme ook nog een soep besteld…”. Het tweede: “Oei! Die sojascheuten zijn toch duidelijk te hevig gebakken…”. Daarna volgt nog voor elk een apart kommetje sla en een gezamenlijk dienblad met twee soorten olijfolie, peper en zout.

Het geheel smaakt: de scampi zijn correct gebakken, de sojascheuten en de shiitake gaan er goed mee samen. Het knapperig slaatje met krulandijvie, tomaat en een gepaste dressing on the side doet een poging om de prijs te verantwoorden. Eerder vergeefs.

Ik hou het bij een volgende passage toch bij hun topkoffie of ik test met iets meer tijd de driegangenlunch (€ 24) eens uit.

Een reactie achterlaten