TINSEL

Wat ik al zag voorbijkomen van TINSEL, klopte keer op keer: het font, het interieur, de drankjes, het eten, de mensen. In combinatie met de gratis parkeerplaatsen aan de overkant van de straat leent deze plek met Vlaamsekaai 40 als adres zich perfect tot een ontbijtmoment in afwachting van een meeting in Antwerpen. Zo gedacht, zo gedaan.

De deuren openen om 8u30 en een kwartier later ben ik de eerste gaste van de dag. Op een leuk gelayout bestelboekje mag ik met potlood mijn tafel aanduiden en mijn keuze neerschrijven.

2014-08-14 08.50.35

Cappuccino (€ 2,60) sowieso en een verfrissend sapje, appel-rabarber (€ 2,40) bijvoorbeeld. Aan een zachtgekookt ei met soldaatjes en huisgemaakt brood (€ 2,50) kan ik nooit weerstaan. Verder staan er op het bord twee verleidelijke ontbijtsuggesties: wentelteefjes met fruit en vlierbloesem en omelet met boerenkool. Twee eiergerechten zijn misschien te veel van het goede, dus valt de omelet af. Ik besef dat wentelteefjes ook in eieren gedrenkt zijn, maar informeer even bij de dame achter de toog of dat een ‘te behappen’ combinatie is. Zij denkt dat de twee samen wat te ruim ingeschat is, dus raadt ze mij een homemade granola (€ 5,00) aan. Verkocht! En een downsale kan ik trouwens ook wel appreciëren, het zegt iets over mensen.

2014-08-14 08.59.21

Het sapje krijg ik meteen mee en de koffie volt snel. Ik inspecteer nog even het frisse interieur dat bestaat uit wit en fris en hip. Inmiddels lopen nog enkele klanten binnen, maar de grootstedelijke rust en de tintelende achtergrondmuziek geven niet af.

2014-08-14 09.06.27

Zachtgekookte eitjes zijn altijd een heikel punt. Bij TINSEL koken ze ze echter net zoals ik ze graag heb. Ik besef dat dat iets persoonlijks is, want op reis met familie of vrienden blijkt steeds opnieuw dat iedereen een andere kooktijd hanteert. In mijn geval is dat exact 4’30”. Er liggen soldaatjes – rechthoekige stukjes brood – en een botertje bij. Dat laatste skip ik, naar het zoutvat grijp ik wel.

2014-08-14 09.06.18

Granola zit momenteel in een hypemomentje, desalniettemin hou ik ervan wegens zo keihard feel good food. In een diep bord met een grootmoederlijke knipoog is de Griekse yoghurt opgeleukt met geroosterde noten, granen en zaden, honing en seizoensfruit (nectarine, aardbei, abrikoos, banaan). Een takje munt zet de puntjes op de energieboost. Bedankt om mij in deze gezonde richting te duwen, mademoiselle Tinsel!

Net zoals bij iedere andere horecazaak stel ik mij de vraag wat de naam zou betekenen. En samentrekking van de eigenaressen, Tine en Selina bijvoorbeeld? Of iets helemaal anders? Ik keer ongetwijfeld terug en misschien moet ik dat dan maar gewoon vragen.

Een reactie achterlaten