Vooruit Terras

Een paar weken geleden op gepaste wijze geopend met burgemeester, lint en schaar. Bijgevolg dus net op tijd klaar om tijdens deze zonovergoten julimaand Gentenaars en aangelanden een reden te geven om naar de Vooruit af te zakken. Het Vooruit Terras wordt en is op deze korte tijd al een hotspot voor een democratisch drankje of een vlotte hap. Voor dit laatste werd ik door verscheidene personen al meermaals gewaarschuwd, maar het duurde effectief tot hun buitenoptie vooraleer ik ging proeven…

We zijn er inmiddels er paar keer geweest en telkens was het zoeken naar een vrij plekje op het kleurrijke en in alle formaten aanwezige Fermob meubilair uit de Luxembourg lijn. Dit keer installeren we ons tegen de muur van het Vooruit gebouw, inclusief door het nieuwe raam zicht op het café met zijn ‘100 jaar Vooruit’ inrichting. We herinneren elkaar eraan dat we nog niet van hun Triomfbier geproefd hebben, maar blijven op deze zomerse avond toch bij een karaf roséwijn hangen. Vanuit onze stoelen kijken we daarnaast uit op de erg geslaagde trap die integraal deel uitmaakt van het terras.

2013-07-18 19.12.07 2013-07-18 19.22.38-1

Wanneer ik bij de bestelling van de rosé aan de bar even informeer of er nog veel veggie dagschotels beschikbaar zijn, geraak ik even in paniek als de dame antwoordt dat er nog welgeteld drie zijn. Snel bestel ik dan ook zo’n exemplaar en een spaghetti, waarop ik zo’n schijf meekrijg die rood zal oplichten als ons eten klaar is. Mijn vriend blijkt echter meer gewonnen voor elk zo’n dagschotel, dus hij regelt nog snel aan de bar dat het uiteindelijk twee non-veggie borden worden. Lastige boodschappen, daar heb je een lief voor!

2013-07-18 19.30.04

Na zelfs nog geen mum van tijd komt onze schijf tot leven! We plooien ons aan een zittafel tussen een aantal andere mensen in, want eten op jouw schoot of aan een bijzettafel is toch niet bijster comfortabel. Dit resulteert bij mijn übersociale meneer uiteraard in een praatje met de dames naast ons…

Na een paar happen zijn we het er beiden roerend over eens dat dit een bijzonder geslaagde dagschotel is. Wat ligt er op ons bord? Kikkererwtensalade met koriander, quinoa-bloemkoolpuree, kruidige kip, rucola, gekleurde kerstomaatjes, scheuten, groene pesto en yoghurtdressing. Alles smaakt meer dan 100% huisgemaakt, kraakvers en uiterst fris! Ik kijk alvast uit om vanaf eind 2015 in het gerenoveerde wintercircus te werken, dan zullen er wel vaker dagschotels van de Vooruit op het menu staan.

Een reactie achterlaten