Zomerbarak Mastouche (gesloten)

Tussen Portus Ganda en de Dampoort, op de kasseistrook tegenover Kiosko popt de Zomerbarak Mastouche op. Het is een hobbyproject van vier enthousiastelingen met verschillende hoofdberoepbezigheden, van Extremis tot Ketnet. De eerste komt vanzelfsprekend terug in het buitenmeubilair, de tweede in een aantal bekende gezichten die activiteiten begeleiden – denk aan breien met Veronique Leysen.

Het blijft een toplocatie, al is mijn wederhelft er niet van overtuigd of het nu echt nodig was om twee dergelijke spots tegenover elkaar op te stellen. Hij heeft een punt. Ik heb vooral te doen met de mannen die binnen in de drukkend hete container drankjes en hapjes voor de gasten moeten prepareren. Wij bestellen elk een glaasje rosé en een portie Watoukaas om ons eerste hongertje te stillen. De jongeheer serveert ons een bijzonder stevige schel kaas, die op een plankje met een mes, een piepklein beetje mosterd en selderijzout onze richting uitkomt. Naarstig blokjes snijdend nippen we zomers genietend van onze rosé.

Goestingskes van dezelfde grootteorde kunnen gecounterd worden met een happy ball van Balls & Glory of een bevroren yoghurt van Yogy* – beiden hot en ijskoud in Gent en intussen zelfs omstreken.

2013-07-18 18.41.28 2013-07-18 18.41.50 2013-07-18 18.47.09-1

Wegens zelf nog op zoek zijn naar eigentijdse tuinmeubels wordt het verlengstuk van de Extremis toonzaal erg geapprecieerd. Daarnaast valt tevens een erg leuke houte ‘lappentafel’ (naar analogie met lappendeken) op, gemaakt uit de meest diverse stukken hout en met bijhorende krukken. Ook de doorgaans lelijke Dixi toilethokjes worden stijlvol weggeborgen in een houten constructie met kleurrijke vliegenlinten.

Mensen met een zekere hipsteraversie wandelen beter in een wijde boog om de Zomerbarak Mastouche heen… De rest beleeft hier op deze kasseistrook zeker een fijne tijd! Ook open tijdens de Gentse Feesten trouwens.

Een reactie achterlaten