Clochard De Luxe (gesloten)

Eten tijdens de Genste Feesten… Je komt al snel uit bij een Spitburger of andere kraampjesfood, of bij initiatieven als ’t Mosselkot. Wij hebben echter zin een écht restaurant, met een terras, zonder tourist trap intenties en daarom bij voorkeur net iets buiten de feestenzone. We fietsen voorbij een paar lege tafeltjes (wellicht door die 15 druppels regen) op het terras van Clochard De Luxe. Bingo! De afgelopen dagen waren we er al een paar keer voorbijgekomen en steeds zag het er gezellig uit aan dat huis op de hoek van de Ottogracht en de Gelukstraat met z’n groene klimplant tegen de gevel. Clochard De Luxe staat trouwens al een eindje op mijn restolijstje en een eerdere reservatiepoging draaide wegens volzet op niets uit.

De druppels worden van onze tafel geveegd en we krijgen de (drank)kaart. Wat er te eten valt, lezen we op het krijtbord: rundscarpaccio, gegrilde gamba’s, salade geitenkaas, zalm, filet mignon of côte-à-l’os, … Ik beslis meteen: voor mij graag de zalm met béarnaisesaus (€ 18,5), mijn wederhelft doet mee. Laven doen we ons aan een karaf witte wijn (€ 12,50 voor 50 cl) en een flesje spuitwater.

Het duurt wel even, wat doet vermoeden dat alles hier vers bereid wordt. Intussen genieten wij van het Parijs aandoende sfeertje: een klein tafeltje op een trottoir, (feestende) mensen die voorbijwandelen, in de verte gedichten uit het raam van een poëziecafé, muziek, stedelijk geroezemoes, … Zo zou ik eigenlijk wel een ganse avond van hun meer dan correcte huiswijn kunnen nippen!

2013-07-25 21.02.15-1

Dan verschijnen onze grote witte borden met daarop een mooi krokant en tegelijk ‘nes’ gebakken stuk zalm en een fris slaatje. Daarnaast volgen nog drie kommetjes: luchtige béarnaise, goudgele frietjes en homemade mayonaise. Mijn vriend en ik zijn het er roerend over eens dat Clochard De Luxe prijs-kwaliteit prima scoort. Alles is bereid volgens de regels van de kunst en bijgevolg eerlijk lekker!

Wat wil een mens nog meer tijdens de Gentse Feesten?

Een reactie achterlaten