Soep+

Wellicht was dit de eerste dedicated soepbar in Gent. Inmiddels eet je ook soep bij Soup’r, Souperette en andere zaken die ik verzamelde in mijn Foursquare lijst ‘Soep in Gent’. Eigenlijk is het een lippenrood kortingskaartje van € 1 (overigens meegegraaid bij Kapsalon Ferly’s) dat mij op een dinsdagmiddag – in combinatie met een bezoekje aan PIET Moodshop – naar Soep+ in de Lammerstraat voert. Ik leer hiermee dat ik tegen mijn eigen verwachtingen in toch vatbaar ben voor coupons.

Na al die jaren (van toen ik nog in de Jozef Plateaustraat op kot zat) was ik vergeten dat het nog steeds een fris ingerichte zaak is met een mooi gamma soepen, broodjes en slaatjes én een dynamische uitbaatster achter de toog. Zij wordt op deze drukke middag wel door twee mensen bijgestaan.

Wat mij wel meteen in het oog springt, zijn de vrij hoge prijzen. Tegenwoordig kost een kleine soep € 5 en een grote € 7. Ik kom net terug uit het foodgewijs goedkope Berlijn waar ik € 8,90 voor een huisgemaakte ravioli betaalde. Gewoon om even de vergelijking te maken. Nu is er duidelijk wel een publiek voor prijzige soepen, want het is er aanschuiven.

2013-10-01 12.37.35

Ik hoef niet te lang na te denken over mijn keuze: een kleine bloemkoolsoep met pancetta, met bruin brood graag. Mijn dampende kom komt samen met twee sneetjes, evenveel servetten, boter, vork en lepel op een dienblad te staan dat ik meeneem naar een tweepersoonstafeltje vlak bij de ingang. Soep+ blijft wel rocken in soepland, want de fluwelen bloemkoolsoep met schattig roze gegaarde pancetta lepelt als geen ander.

Noem het een vergeten klassieker. Ik kijk er al naar uit om professioneel (samen met MiX | iMinds) naar De Krook te verhuizen, want mijn middagpauzes zullen er dan heel wat gevarieerder uitzien: Soep+, Vooruit Café / Terras, Trattoria Della Mamma, …

Een reactie achterlaten