toscanafraktion

Voor de tweede avond wijken we af van de 100% Berlijn paden en willen we zelf op zoek naar een fijn eetadres. Tijdens de fietstocht van Mitte richting ons appartement in Kreuzberg 36 kijken we de laatste kilometers alvast goed rond! Na een kleine rustpauze gaan we dan te voet op pad. We proberen eerst bij Mariona in de Skalitzer Straβe – een gezellig restaurantje met eerder Belgische prijzen (€ 18 voor risotto). Helaas is er daar geen plaats meer in de herberg, ook niet als we een half uur later nog eens proberen. Vervolgens merken we dat Tante Lisbeth eerder een café is en lopen we nog buiten bij Rocco Und Seine Brüder wegens toch minder van binnenuit en quasi alleen pizza.

Tenslotte belanden we op de nabijgelegen Lausitzer Platz bij toscanafraktion. Ik word vooral getriggerd door het feit dat ze meer dan tien soorten huisgemaakte ravioli serveren – en dan weet ik nog niet dat dat aan de erg democratische prijs van € 8,90 per bord (inclusief slaatje) is. Meteen ben ik overtuigd dat dat het zal zijn en ik haal mijn vriend tevens over. Na vragen om een paar vertalingen opteer ik voor #6 met pompoen, amandel en chili; hij voor #1 met olijven, schapenkaas en oregano. Beiden vinden we Salbei goed klinken, dus kiezen we de salieboter als saus.

2013-09-27 21.15.57

Daarnaast vragen we nog wat wijnadvies en landen we op de rode BIO Primitivo, Costa al sole (€ 17). Op het allerlaatste moment voeg ik nog een voorgerechtje toe: een kleine portie vitello tonnato (€ 4,90) voor elk. In deze dieettijden is het zelfs zo ver gekomen dat we ons daar wat schuldig over voelen en zeker wanneer die kleine portie toch nog behoorlijk ruim blijkt uit te vallen. De nogal robuuste vitello smaakt. Wel interessant, want – omdat ik de combinatie kalf met tonijn zo fascinerend vind – dit gerecht staat al lang op mijn kooklijstje.

2013-09-27 21.32.02

We maken ons bij het (behoorljik laat – tegen 21u al) binnenkomen een beetje zorgen omwille van een lange tafel met een grote groep in een onduidelijke fase van hun avondmaal. Hebben ze al gegeten? We zien geen gebruikte borden, servetten of kruimels. Of wachten ze nog allemaal? Want dan kan het wel nog erg lang duren vooraleer wij aan de beurt zijn… Gelukkig gaan ze als het ware meteen aan de slag met onze bestelling.

2013-09-27 21.46.58

Wanneer de ravioli opgediend worden, kan mijn lof als het ware niet op. Mijn wederhelft vindt dat ik lichtjes overdrijf, maar zijn handgemachte & hausgemachte ravioli niet ronduit verrukkelijk? Bovendien ben ik erg tevreden over mijn keuze voor pompoenvulling. De salieboter, de parmezaan en het slaatje maken dit spotgoedkope gerecht af. En ja, het was inderdaad niet nodig om als voorafje nog die vitello te bestellen…

We ledigen onze wijn en wandelen als laatste klanten van de avond buiten. Moest ik in deze Kreuzbergse buurt wonen, ik zou het wel weten! Ontbijt, lunch, avondmaal, bij toscanafraktion kan het allemaal.

Een reactie achterlaten