Transit

Onze 100% Berlijn reisgids prijst dit restaurant aan als de ideale plek voor wie niet kan kiezen tussen de diverse Aziatische keukens. Ik ben meteen bereid om deze oosterse tapas uit te testen. Al besef ik uiteraard dat Transit wel degelijk een risico inhoudt, omdat ze zo’n beetje van alles wat doen. De kans bestaat dus dat de eindbalans middelmatig is wegens op te veel paarden gewed. Laat ons hopen dat het helpt als die paarden uit hetzelfde werelddeel afkomstig zijn! We wagen het er in elk geval op.

2013-09-26 21.21.33

Wanneer we op donderdagavond rond 19u30 binnenwandelen, merken we meteen dat ‘op de ruttel’ er geen probleem vormt. We installeren ons aan een lage ronde tafel waar krukjes van twee verschillende hoogtes bij staan. Het worden na even testen de hoogste. Op tafel liggen twee menukaarten, stokjes en bestelbriefjes. Het andere deel van het restaurant is volledig rood met boven de tafels fel gekleurde kooien. Mooi beeld!

Ze vragen bij Transit slechts € 3 per bowl en afgaand om de porties die ik rondom mij zie, schat ik in dat we een zestal gerechtjes kunnen kiezen om mee te starten. Mijn vriend laat die keuze graag aan mij over en ik selecteer met veel plezier het volgende naar mijn mening veelzijdige gamma:

 • crispy pockets
  crunchy roll filled with chopped chicken and vegetable, spicy lime sauce
 • crispy prawns
  crispy prawns with avocado dip
 • duck in pyjamas
  duck with plum sauce rolled in pancakes
 • party girl
  fresh and spicy green papaya salad
 • bali baby
  grilled and minced pork wrapped in fresh la-lot-leaves and herbs in lime sauce
 • catch the fish
  crispy shark catfish filet with red curry, coconut milk and thai basil
 • gado gado
  steamed vegetables with fried tofu, egg and peanut sauce

Het zijn dus uiteindelijk zeven bowls geworden, en nog een portie rijstnoedels (€ 1). Verder bestellen we spuitwater en een fles rode wijn (reserve du cochonnet vin de pays d’oc, languedoc, 2011 – € 18) die erg in de smaak valt. Inclusief het citaat van Molière.

2013-09-26 20.39.53Helaas is het er erg donker (en tegelijk gezellig) met wazige foto’s als gevolg. Hopelijk geeft onderstaand tafelzicht toch een impressie van wat we voor ons krijgen…

2013-09-26 20.41.42

Ik verwonder mij meteen over de kwaliteit van elk individueel bordje / kommetje. De avocadodip is een overduidelijk homemade guacamole, de meerval vers gepaneerd en in een pittige rode curry verwerkt, het papayaslaatje verfrissend. De snelheid waarmee de gerechten geserveerd worden, doet ons in eerste instantie de wenkbrauwen fronsen. Maar na een paar proevers laten we alle reserves varen… Transit is simpelweg lekker en belachelijk goedkoop! En het blijft leuk eten, zo met z’n tweetjes alles delen.

Een reactie achterlaten