Yaki Noodle Bar

Er beweegt wat in de Gentse noodle scene en daar heb ik in geen geval iets op tegen. Na Ramen en Seli’s kun je nu ook terecht bij de Yaki Noodle Bar in de Vlaanderenstraat voor een bowl in dampende bouillon drijvende noedels. Op een vrijdagvoormiddag bel ik om te reserveren voor een groep van zes. Dat blijkt geen enkel probleem, alleen verloopt de communicatie in het Nederlands wat moeizaam. Bij aankomst blijkt dat we op het terras mogen zitten. Fijn! Ik hou er wel van om op straat te eten en de stad voorbij te zien rijden…

De Facebookpagina kondigt een formule aan van € 11,90.

Menu A
soep / mini-loempia
noedelsoep
drankje

Menu B
soep / mini-loempia
nasi kip / bami kip / pad thai
drankje

De voorkeuren zijn verdeeld. Ikzelf opteer voor A met mini-loempia’s en daarna een noedelsoep. Wat die soep betreft selecteer ik de wan tan met garnalen en vlees. Ondertussen staat er als drankje al een Asahi biertje voor mijn neus.

2014-08-01 12.25.27

Niet veel later komen er vijf schaaltjes met mini-loempia’s en de onvermijdelijke zoete chilisaus – ook wel loempiasaus. Tijdens het opdienen glijdt er één loempia op de tafel. Deze wordt meteen weggenomen en in het Japans wordt er een order geroepen om een extra exemplaar te frituren. De zes mini’s warmen ons alvast op voor het hoofdgerecht. Een andere collega’s koos voor de pikante soep, die volgens hem vooral warm en niet zo pikant is. Ik grap dat ze ‘hot’ misschien fout vertaald hebben.

2014-08-01 12.34.06Vervolgens worden de noedelsoepen opgediend; de bami en de pad thai laat nog iets langer op zich wachten. Voor mij staat een grote kom dampende bouillon met daarin uiteraard noedels en een zestal wan tan (soort dumplings). Verder wordt de soep opgeleukt met sojascheuten, hardgekookt ei, gefrituurde tofu, peultjes, komkommer, lenteui en gefrituurde uitjes – in de volksmond bicky-ajuintjes. Het plaatje klopt, helaas de smaak van de bouillon iets minder. Toch een vrij essentieel element bij een noedelsoep! De bouillon is flets en neigt naar warm water zonder meer. Jammer, want op de wan tan en de andere ingrediënten valt dan weer niets op te merken.

2014-08-01 12.44.53

De andere collega’s zijn vrij tevreden. Het valt mij wel op dat er geen sauzen (zoals sojasaus of sriracha – die ik bij het afrekenen wel binnen zie staan) op tafel verschijnen. We kloppen allemaal af op € 11,90. Geen slechte deal, alleen kunnen ze noedelgewijs niet op tegen Ramen of Seli’s…

Een reactie achterlaten