Jackie’s Bagelbar

Op de hipster food chart scoren bagels zonder twijfel erg hoog. Het werd dan ook tikkend tijd voor een NY-inspired bagelbar in Gent. Deze nood neemt Jackie ter harte in de Vlaanderenstraat met haar Jackie’s bagelbar. Wanneer we op een zomerse dinsdagmiddag binnenwandelen, blijkt meteen dat haar idee aanslaat. Je kon al bagels proeven bij pakweg OR Espressobar of Souperette. Maar als ik bij een zaak met een rechtlijnige focus over de drempel stap, dan verwacht ik altijd nog dat tikje meer…

Achter de toog of op de menukaart kun je de keuzes aflezen: bij Jackie begin je de dag met breakie’s of sweetie’s, schakel je tijdens de lunch over op saltie’s en rond je af met yummie’s als dessert. Verschillende hartigaards spreken mij wel aan, zoals de VEGAS met falafel en hummus of de in mijn gezicht lachende BARCELONA met gerookte zalm en avocado. Maar dan deelt een collega zijn keuze mee: een bagel van de maand en nog een andere. Ja, mijn collega’s eten veel… Hoewel ik toch ook even twijfel of ik met één bagel mijn middagmaag zal kunnen vullen.

2014-07-29 12.25.18

Die bagel van de maand blijkt slechts € 4 te kosten in tegenstelling tot € 5,25 en € 7,50 voor mijn andere voorkeuren. Bovendien prikkelt de titel (surf & turf) en het beleg: lettuce, tomato, pastrami, shrimps, caesar dressing. Des te meer nadat ik Jackie – ik veronderstel toch dat de dame die ons bedient de uitbaatster is, ik meen haar te herkennen van een foto in de krant – zo’n bagel van de maand zie klaarmaken. De pastrami en de shrimps worden opgewarmd; die laatste zijn trouwens heuse scampibeesten en geen kleine garnalen. Ik voel mijn speekselklieren wakker worden.

De rij is vrij lang en het beleggen van de bagels vrij arbeidsintensief, dus dienen we wel even te wachten. Na onze bestelling nemen we alvast plaats aan de lange houten tafel. Nog even meegeven dat ik als enige met een Qustomer klantenkaart maar liefst 33 punten verzameld heb en zo de volgende keer een brownie (20 punten) kan redeemen of verdersparen tot ik recht heb op een gratis bagel (50 punten).

2014-07-29 12.47.29Onze bestelling komt in twee shifts: eerst de bagels van de maand die we allemaal besteld hebben, daarna de andere twee bagels (VEGAS + NEW YORK) die de meest hongerigen uit het gezelschap als extra krachtvoer besteld hebben. De bagels zijn in zo’n typisch papiertje verpakt en daarna met een scherp mes doormidden gesneden, waardoor ze een fotogeniek foodplaatje opleveren.

Over de smaak kan ik kort zijn: ver-ruk-ke-lijk! Surf & turf (oftewel de combinatie van iets uit de zee met iets van op het land) houdt altijd een zeker risico in, maar pastrami met scampi combineren lukt zeer zeker. De groenten en de frisse caesar dressing werken het geheel af. Als bagel koos ik trouwens voor de everything (met ui, look, sesam- en maanzaad) en daar heb ik in geen geval spijt van. De bagel is overigens tot op de seconde perfect gebakken, dat zie ik voor mijn ogen gebeuren wanneer Jackie tijdens het opnemen van de bestelling even in de oven voelt en nog 35 (!) seconden extra aantikt op haar keukenwekker. Ik ben vrij uiteindelijk gevuld met één bagel, al zou ik uit pure goesting nog wel een tweede op kunnen…

Na de altijd wat exuberante Gentse Feesten pas ik toch ook voor een dessert en vervoer ik braafjes mijn vracht collega’s terug naar kantoor.

Ik kom terug en niet alleen omwille van die gratis brownie of bagel.

3 thoughts on “Jackie’s Bagelbar

  1. Spijtig genoeg zelf hier een enkele mindere ervaringen.

    Had een spaarkaart gekocht voor vijf bagels. Ging er eind juni mijn derde eten. Eerlijk gezegd omdat ik de spaarkaart nog had, want waar het de eerste keer nog wel gesmaakt had, was de tweede gewoon niet lekker: te weinig kip, te veel saus, …. Het was toen wel superdruk, maar dat zou toch geen excuus mogen zijn. Die derde viel dan weer mee, maar het blijkt toch minder mijn ding te zijn.

    Ik ga dan half juli, na mijn reis, terug met een vriend om de resterende twee bagels van mijn kaart op te eten en blijkt dat de spaarkaart op 4 juli was vervallen. Zonder boe of ba. Dat konden ze dan niet even verwittigen eind juni?!
    Er stond veel volk en wilde geen scène maken. We hebben de bestelde bagels betaald, maar gesmaakt hebben ze niet meer.

    Mij zien ze er niet meer terug.

Een reactie achterlaten