Gado-Gado

Waar eet je tijdens de Gentse Feesten? Mogelijkheden zat… Deze editie hebben wij ons echter beperkt tot twee keer de Gentse Feesten deal (3 buns + 1 beer = € 10) bij Ramen, een paar nachtelijke uitschuivers waar we niet verder over berichten en één echte restaurantavond. We twijfelen even waar naartoe, maar dan herinner ik mij dat er een nieuw Indonesisch restaurant in de voormalige Zenchi Bar tegenover het Caermersklooster zit: Gado-Gado. En dat ze tijdens de 10-daagse open zijn met een aangepast programma, namelijk iedere avond vanaf 23u00 livemuziek (Franse chansons, crooners, …). Reservatie wordt aangeraden en het klopt dat de zaak vrij vol zit bij onze aankomst om 19u30. Gelukkig mogen wij het laatste lege tafeltje bezetten.

Bij het binnenkomen merken we dat het interieur vrij onveranderd gebleven is, wat op zich toejuichen wegens sfeervol. Overal zijn wel extra Indonesische elementen toegevoegd en de in het oog springende fotografie die ik eerder al op de website opmerkte komt terug als rode draad doorheen het interieur.

De ober komt in een eerste fase onze dranken opnemen en brengt meteen een mandje kroepoek mee. Bij Gado-Gado serveren ze per kleur enkele soorten wijn in drie verschillende hoeveelheden: 20 cl oftewel een goedgevuld glas, 50 cl en een fles zijnde 75 cl. Hiermee scoort men extra punten bij mij! Wanneer we één van de zes witte wijnen selecteren, blijkt die helaas wel niet op voorraad. Dus switchen we naar een halve liter Zuid-Afrikaanse chardonnay van KWV (€ 11) en vragen daarnaast een liter bruiswater.

We storten ons als uitgehongerde leeuwen op de kroepoek. Op het moment dat onze dranken aankomen, zijn de vers gebakken garnalenchips al naar de eeuwige maagsapvelden verhuisd. De wijn drinkt trouwens gemakkelijk weg.

2014-07-27 19.53.06

En dan mogen we ook onze eetkeuze doorgeven… Je leest tussen de regels dat ik dat in principe liever gewoon in één keer afhandel, maar soit. Even twijfelen we nog over een voorgerecht, maar vanwege de kroepoek houden we het toch bij hoofdgerechten: Rendang Padang (uit West-Sumatra – gekruid rundsvlees, gestoofd in kokosmelk – € 17,90) en Saté Tjampoer (uit Java – combinatie van Saté Ajam (gegrilde kipspiesjes met pindasaus en zoete sojasaus) en Saté Kambing (idem dito met lamspiesjes) – € 17,50).

Na een eindje nabeschouwen over de voorbije feestperiode verschijnen onze gerechten. Twee borden, een kom witte rijst en de op de menukaart aangekondigde atjar (zoet-zure groenten) zijn de voorbodes. Daarna volgt een langwerpig bord met de verrukkelijk ruikende brochettes en een pot met het gestoofde rundsvlees.

2014-07-27 20.17.06-1

2014-07-27 20.17.23

Of het smaakt? Hier hoeven we niet lang over na te denken… We smullen zelfs. Zowel de kip als het lam zijn malse stukjes vlees op een stokje badend in de overweldigende smaken van de pinda en de sojasaus. Het rundsvlees blijkt wat ik gehoopt had: de pittige stoofpot die ik eerder al proefde bij Eetavontuur / Ramen of Blauw in Amsterdam. Bij beide gerechten mildert de witte rijst, prikkelt de atjar als een soort smaakversterker en vervolledigt de crunchy topping het geheel. De porties zijn meer dan ruim voldoende en spijt omwille van het overgeslagen voorgerecht is dan ook nergens te bespeuren.

2014-07-27 20.18.55

Ik ben nog nooit ter plekke gaan proeven en toch maak ik een educated guess dat bij Gado-Gado prijs en kwaliteit mooi in balans zijn. Je eet er een eerlijke keuken uit West-Sumatra, Java of Bali die wat mij betreft smaakt naar een herhaalbezoekje.

We passen voor koffie of dessert en trekken voldaan de laatste feestdag/nacht in.

2 thoughts on “Gado-Gado

  1. We zijn er vorige week ook gaan eten voor we de Feesten introkken. Aten met ons gezelschap dezelfde gerechten (en iemand ook een veggie-slaatje).

    Werd heel erg gesmaakt en ook wij keren zeker nog eens terug.

  2. Tja, je kunt veel schrijven over de kwaliteit van de bediening of het eten. Maar dat doe ik niet. De bediening was voorkomend en correct. Gezellig. De kwaliteit van het eten was helemaal in orde.
    Het belangrijste is uiteraard de smaak. Daar kan ik kort over zijn: het smaakt zoals mijn oma het vroeger maakte. Dan weet je genoeg.

Een reactie achterlaten