Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 10

Jawel, we gingen voor een alles op alles, voor een 10/10… En die hebben we gisteren gehaald – zonder extreem nachtbraken, met iedere dag een gedoseerde portie #GF13! De laatste dag starten we in het Baudelopark met wat zon pakken en mensen kijken. Omdat ik ’s middags al een stevige homemade lunch geserveerd kreeg bij mijn zus, hoeft het avondmaal niet zo uitgebreid te zijn. Een falafel van Esra, stelt mijn wederhelft voor. Ik ga meteen akkoord: een klein broodje falafel met andalouse (€ 4,50). En dat consumeren we op een bankje aan Portus Ganda met zomers zicht op de bootjes.

2013-07-29 19.50.05-1

Vervolgens trekken we pas voor de tweede keer tijdens deze Gentse Feesten richting Polé Polé. Terwijl dat vroeger onze vaste start- of stopplaats was, lijkt ons feestpad sinds de verhuis naar Mariakerke een beetje gewijzigd. Eigenlijk moest ik al tegen 17u30 op la fiesta total present tekenen voor Tio Pepe & The Bordellos, een band waar mijn baas in drumt. Helaas haal ik dat niet… Het einde van de Skadillacs lukt nog net en ze lijken de Gras- en Korenlei met hun dansbare skamuziek mee te hebben. Daarna wachten we op Collieman, een jongeheer die ik niet ken doch volgens mijn gezelschap een prachtige (reggae)stem heeft. Inderdaad indrukwekkend en tegelijk erg zacht stemgeluid! Hij treedt echter niet alleen op: de Ashamband, voormalige buurman Saimn-I en Cocojr vergezellen hem. Wij zijn in het bijzonder fan van MC Simon. Wanneer op het einde Cocojr aan de beurt komt, keren we Polé Polé de rug toe om terug naar Sint-Jacobs en De Nieuwe Snaar te lopen. Ondertussen schrikken we even van het nieuws dat Aurore Ruyffelaere (die een paar dagen geleden verdween na een nachtje Gentse Feesten) vermoord is teruggevonden. Sterkte aan haar familie en vrienden!

2013-07-29 21.38.13

Ter ere van hun afscheidstournee brengt De Nieuwe Snaar een aantal gasten mee naar de feesten: Jean Blaute en Nele Paelinck van School Is Cool. Ze laten hun gekende mix van liedjes (die ik in tegenstelling tot vele anderen op het plein niet ken), praatjes en acrobatie op de feestgangers los. Intussen maak ik van deze laatste dag gebruik om mijn stiekeme favoriet in het land van de late night snacks nog naar binnen te spelen: een frikandel – curryworst voor de niet West- of Oost-Vlamingen… Recht uit het frietvet van De Dulle Friet, gloeiend in je slokdarm als je een stukje afbijt en inslikt, volgens vegetarische vrienden trouwens minder erg (wat er in zit) dan vele mensen denken… Ik overweeg nog een uitgebreidere ode aan de frikandel!

Daarna wordt het tijd voor een (Cuban) koffie van Laetitia’s kraam… Wij willen graag weten hoe de relatief nieuwe dame die nu in het kraam staat heet, maar door het vele volk komen we er niet toe. Intussen scoren de heren nog een laatste bier uit glas bij Place Musette, alwaar het laatste optreden net gedaan is en verscheidene biersoorten blijkbaar uitverkocht. We nemen even de tijd om op een bankje te gaan zitten vooraleer we terugkeren naar Sint-Jacobs voor het laatste optreden van de 2013 editie: De Propere Fanfare van De Vieze Gasten. Ze staan met minstens vijftig mensen op het podium, zijn wederom bont uitgedost en brengen behalve fanfare vooral veel entertainment.

2013-07-30 01.42.28

Voor ze hun laatste noot spelen besluiten we dat het genoeg geweest is met #GF13… Tijd voor mijn dons. Ik ben en blijf geen vlasser. Desalniettemin. Gentse Feesten 2013, het was me een waar genoegen!

Tot volgend jaar!

Bang voor het zwarte gat na tien liederlijke dagen? Andrew Vassallo heeft voor jullie een Foursquare lijst klaar met plaatsen die open blijven na de Gentse Feesten.

•••

Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 proloog
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 1
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 2
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 3
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 4
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 5
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 6
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 7
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 8
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 9

3 thoughts on “Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 10

  1. Het blijft toch een fenomeen hé, onze Fiesten!! Tot volgend jaar allemaal :)

Comments are closed.