Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 7

De Gentse Feesten beginnen wat te wegen en die zetel lonkt steeds meer… Enige twijfel dus vooraleer we naar de zevende feestdag vertrekken. Maar een voornemen is een voornemen: het wordt dit jaar een 10/10!

We starten met een stadswandeling langs de gekrompen Duveltent waar de lachwekkendste muzikant van Die Verdammte Spielerei het publiek van op een tafel bespeelt. Vandaar gaat het verder naar Sint-Baafs waar Leki geprogrammeerd staat. De zwarte schone boeit ons slechts matig, dus keren we na een kwartier op onze stappen terug naar nog maar eens Sint-Jacobs.

Wat we mogen verwachten van ‘Fluxx – Colliding Universes (Koen Quintyn & Antoine Guenet project)’ is niet geheeld duidelijk. Eens begonnen blijkt al snel dat de behoorlijk experimentele combinatie van een strijkkwartet met keyboards, gitaren en drum geen grote massa kan bekoren. Nog nooit was het op dit plein zo rustig naar middernacht toe. Ik kan hen wel tot op zekere hoogte (1m50 ongeveer) appreciëren en observeer terwijl even de omgeving en de medeluisteraars. De poppen, de oplichtende “Alles van waarde is weerloos” quote van Lucebert, het dansende koppel van ver uiteenlopende leeftijdscategorie naast mij, de zatlap die de 10 geboden van de Gentse Feesten poogt te ondertekenen in één van de daarvoor voorziene vakjes.

2013-07-26 23.33.38

En dan stelt mijn vriend – die zelf (soms licht ironisch) meedenkt om iedere dag iets blogwaardigs en bijgevolg vaak nieuws te doen op de feesten – om voor het eerst op het Beverhoutplein iets van Place Musette mee te pikken. Je hoeft daar niet veel moeite te doen om je op een Parijs plein te wanen: platanen, lichtjes in de bomen, kunstenaars die vandaag blijkbaar burgemeester Termont geportretteerd hebben.

2013-07-27 00.07.45

Een belangrijke differentiator zijn de drankjes uit glazen en daarenboven minder doodgewone drankjes: de bierkeuze bestaat ondermeer uit Saison Dupont, Modeste of Alphonsine. We gaan voor de laatste twee. Mijn donderbruine Alphonsine valt nogal zwaar uit, dus hou ik het bij dat ene exemplaar. We ademen nog even de folk en de chanson van Zephyr Combo en fietsen daarna wijselijk Mariakerkewaarts.

Morgen meer #GF13…
Ik kijk alvast uit naar onze passage langs de FOODCOURT van Eetavontuur straks.

•••

Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 proloog
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 1
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 2
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 3
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 4
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 5
Mijn Gentse Feesten dagboek – #GF13 day 6