De I van IVAGO #GF15

Ik geef het toe, ik kon weinig begrip opbrengen voor de staking een paar maanden geleden bij IVAGO. Vooral toen ik vernam dat de aanleiding het ontslag van een werknemer met drie negatieve evaluaties was. Tegelijk besef ik dat dat moeilijk is om over te oordelen als je niet zelf in dat bedrijf werkt…

Maar goed. Tijdens de Gentse Feesten maken de mannen en de vrouwen van IVAGO alles eensklaps goed, want ze zijn de helden die de afvalberg bedwingen en opruimen. De eerste vier dagen van de feesten waren al goed voor 172 ton afval. Hallucinant!

IVAGO Nieuwsblad

Een IVAGO veegwagen start met de dagelijkse opruimactie | Foto: Het Nieuwsblad

Deze middag fotografeerde ik eenzelfde veegwagen vanop de toren van het Belfort – waar je als Gentenaar tijdens de feesten trouwens gratis naar boven mag. De straten alweer spik en span… Helden dus!

2015-07-22 11.27.19

Wie deze opruimkampioenen in real life wil aanmoedigen, kan ofwel héél lang opblijven ofwel héél vroeg opstaan. Morgenochtend (donderdag 23/07/2015 om 6u45) organiseren ze trouwens een IVAGO-ochtendwandeling om ‘het leven zoals het is’ van de vuilnisman/vrouw van nabij mee te maken. Inschrijven verplicht!

♦♦♦
Mijn volledige ABC bekijken? Dat doe je hier!