De A van Alles van waarde is weerloos #GF15

In rode neon hangt deze zin van Lucebert tegen de gevel van Trefpunt: ‘Alles van waarde is weerloos’. Ik ben er vreemd genoeg door gefascineerd. Zo erg zelfs dat als ik mijn smartphone bovenhaal om nog maar eens een foto te nemen, mijn vriend zegt: “Ga je dat nu wéér Instagrammen?”… Bij deze hieronder een Instagram van een paar jaar geleden, want ik ben een gehoorzaam meisje. Maar geef toe: wat een prachtzin!

alles van waarde is weerloos

Even het integrale gedicht, getiteld ‘De zeer oude zingt’…

er is niet meer bij weinig
noch is er minder
nog is onzeker wat er was
wat wordt wordt willoos
eerst als het is is het ernst
het herinnert zich heilloos
en blijft ijlings

alles van waarde is weerloos
wordt van aanraakbaarheid rijk
en aan alles gelijk

als het hart van de tijd
als het hart van de tijd

Dit was dus naast de W van Walter De Buck een tweede ode aan Trefpunt, want Bij Sint-Jacobs blijft ook zonder de poppen nog steeds mijn favoriete plein tijdens de feesten.

♦♦♦
Mijn volledige ABC bekijken? Dat doe je hier!