De Q van cirQ #GF15

Nog zo’n vaste waarde tijdens de Gentse Feesten zijn de mannen en vrouwen van cirQ die ondertussen al 10 jaar van BATA en consorten doen. Daarom in 2015 geen vakantiepark à la Familie Van Den Berghe, maar een heus jubileum. Den Jubilee kon dus onder de D of de J in mijn ABC vallen, toch leek het mij slimmer om de zeldzame letter Q in te vullen.

2015-07-22 22.01.57

De jubileumeditie vind je nog steeds in de Willem de Beersteeg, nu echter op het binnenplein van een school in plaats van in het parkje langs het water. Bij een jubileum hoort een best off met een rad waarop een selectie grappen en grollen van de vorige jaren staat. ‘Vuurwerk’ bijvoorbeeld: dan hoor je vuurwerkgeluiden, maar zie je niets knallen en toch doet het publiek helemaal mee van ‘Oooooh!’ en ‘Aaaaaah!’. Of ‘De stok’: waar een stok aan een koord over het publiek glijdt en plotseling valt met als beloning X bakken Stropbier voor de vanger. Ambiance en bijna verpletterd worden gegarandeerd!

2015-07-22 23.35.52

Gunter Lamoot praat de avond aan elkaar: “Vergeet niet te Facebooken en te Twitteren, hashtag Lokerse Feesten!”, dit type humor. En er is opnieuw een stickerboek, alleen lijkt dat wel iets minder te leven dan vorig jaar.

Ze richten hun provocerende camera ook op het publiek en laten iedereen via het groot scherm meegenieten: als de ‘Muilcam’ op een duo landt, dan moet er – je raadt het al – gekust (bij voorkeur mét tong) worden. Zo ook met het armworstelen: een paar Antwerpse Zeezicht-habitués mochten alvast de spieren rollen.

2015-07-22 22.05.38

Mijn persoonlijke favoriet? De ’10 seconds of techno’…

Ik heb tot dag 5 gewacht om langs te gaan bij Bataclan & cirQ, te lang naar mijn gedacht.

♦♦♦
Mijn volledige ABC bekijken? Dat doe je hier!