De D van De (Waalse) Krook #GF15

When business meets pleasure. Koppel De Krook – de toekomstige thuis van mijn werkgever iMinds – aan De Gentse Feesten, kreeg mijn collega die de communicatie in handen neemt als opdracht. Elke dag post ze een link en gisteren was dat een gegidste wandeling (met dank aan Gandante vzw) langs de site van De Waalse Krook. Ik vergezel haar, in ware Japanstijl met mijn camera rond de hals.

Het relaas van deze stadswandeling lees je op de website van De Krook.

2015-07-21 18.08.28

2015-07-21 18.36.24

De gids beperkt zich niet tot de ‘kreuk’ (= bocht) in de Nederschelde, hij troont ons ook mee langs mijn favoriete architecturale pareltje in Gent: deze Woning Van Waes van architecten Gaston Eysselinck en Prosper Buyck. Indrukwekkend pand!

2015-07-21 18.46.57

Het was nog nooit spontaan in mij opgekomen om tijdens de Gentse Feesten een geleide stadswandeling te doen. Evenwel dikke duim voor gidsen Pieter en Gerard en de schat aan informatie die ze met hun volgers delen…

♦♦♦
Mijn volledige ABC bekijken? Dat doe je hier!