TRACK – part two

Part one dateert al van 17 mei; een regelrechte schande dat part two van het TRACK parcours pas op 2 september plaatsvindt. De ‘Coming soon…’ met een korreltje dus. Helaas een impulsieve beslissing na de rommelmarkt in het Prinsenhof, met als gevolg dat we onze rittenkaart niet op zak hebben. Buitenkunst prioritair vandaag! Gelukkig kunnen we ons deels behelpen met de iPhone app. Deels, want in tegenstelling tot het papieren plan gebruikt de app geen aparte kleurcode voor met of zonder rittenkaart.

[portfolio_slideshow]

Anyway, na een bezoekje aan Kiosko checken we de drijvende sloppenwijk van Tadashi Kawamata (#24) aan Dampoort. In de tuin van De wereld van Kina zien we vervolgens een eerder onopvallend werk van Erwan Mahéo (#29). De volgende stop is met kop en schouders de meest wonderbaarlijke van de dag: het huis in de boom van Benjamin Verdonck (#32). Op Klara hoorde ik de kunstenaar vertellen hoe hij het gebouw op de achtergrond als inspiratiebron gebruikte en de gelijkenissen zijn inderdaad meer dan frappant. Maar inwendige hilariteit langs mijn kant toen ik in een voordeur een lijvige man in een onderhemdje en met een hond aan de leiband zag staan. Wellicht is dat dezelfde man als de brommende buurman die geleidelijk aan bijdraaide waarnaar Verdonck in dat interview eveneens verwees. Een figuur, dat durf ik wel stellen.

We ronden af op de Tondeliersite langs de Gasmeterlaan. Daar zien we nog de ‘bloedbank’ van Teresa Margolles (#35) en een soortement atletiek track van Pascale Marthine Tayou (#36). Besluiten met een tonic in Vivavanilla en vooral hopen dat we de tijd vinden vóór 19 september om nog wat ritten op die kaart te verzilveren.