TRACK – part one

TRACK is een tijdelijke tentoonstelling in verschillende Gentse stadswijken. Vaak in de openbare ruimte, soms in nogal openbare gebouwen. Voor deze laatste moet je een rittenkaart kopen in één van de TRACK infopunten, de andere kun je vrij bezoeken.

[portfolio_slideshow]

Het plan was om vandaag twee van de zes wijken af te werken: Citadel en Blandijn. De rest volgt sowieso later! We starten aan het Sint-Pietersstation, de constructie rond de stationstoren (#6) blijkt echter nog niet klaar. Vervolgens fietsen we naar het Citadelpark waar de grafzerken met museumnamen van Leo Copers (#3) imponeren. We checken nog #4 en lopen daarna het S.M.A.K. binnen om wat extra uitleg en een bezoekersgids. Daar vertellen ze ons dat verschillende kunstwerken uit de Citadelbuurt verhuisd of uitgesteld zijn: eentje naar het MSK wegens schrik voor koperdiefstallen (#9), eentje naar ’t Zuid (#2), eentje is out wegens een doorgebrande pelicule (#7), eentje zit nog vast in een Kongolese luchthaven (#1). Nog eens terugkomen blijkt de boodschap! We zetten de tocht verder richting Sint-Pietersabdij. Daar laten we onze rittenkaart knippen voor de impressionante fotoverzameling van Fischli en Weiss (#12). Tevens charmeert de buitenbibliotheek met vrij mee te nemen of achter te laten boeken (#10) in de tuin van de abdij. Op het dak van de faculteit Economie staat een eerder vreemd kunstwerk (#14) waar de vrouwelijke suppoost een nogal complex-conceptuele uitleg bij geeft. Het loopt al tegen 18u en alle TRACK-locaties beginnen dicht te gaan. Dus rijden we nog langs de muurtekst (#14) op een gebouw van de UGent in de Sint-Pietersnieuwstraat en bollen tenslotte Bijlokewaarts.

I want more TRACK! Coming soon…