De man die de wolken meet

Wat is jouw favoriete kunstwerk? Het voelt wat posh aan om dat te vragen, zelfs tegenover jezelf. En toch… Ik heb een zwak voor de Belgen Ensor en Magritte. En wie houdt niet van de surrealistische Dali? Ja, ook Miro bekoort mij. Maar toen ik gisterenavond iets voor zonsondergang langs deSingel snorde, schoot het ineens door mijn hoofd.

Mijn favoriete kunstwerk is ‘De man die de wolken meet’ van Jan Fabre!

Foto: Rudi Wilderjans - From: deSingel

Foto: Filip Dujardin - From: S.M.A.K. BLOG

Het kunstwerk stelt letterlijk een man op een trapladdertje voor die de wolken meet. Deze Fabre sculptuur is gebaseerd op de film ‘Birdman of Alcatraz’ (1962) met Burt Lancaster in de hoofdrol. Het beeld is een metafoor voor de kunstenaar.

Je kan ‘De man die de wolken meet’ aanschouwen op het dak van deSingel en het S.M.A.K., in de tuin van een bemiddelde Sint-Martens-Latemmenaar (als je wat springt om zo over de haag te kijken) en op nog meer binnen- en buitenlandse locaties.