De beste frituur van Gent?

Ja, ik schrijf nogal wat over eten…
Food krijgt in mijn tag cloud dus ook de grootste font.

Maar bij het soigneren van de innerlijke mens denk ik niet uitsluitend aan haute cuisine; een met liefde bereide frietmaaltijd verdient minstens evenveel respect.

Niet altijd een evidentie om een frituur te vinden die het beroep van friturist alle eer aandoet precies op het moment dat jouw smaakpapillen naar frietjes snakken. Tijdens de week, in het weekend, volgens jouw geolocatie, …

Parameters die voor mij persoonlijk meespelen in de beoordeling:

  • De frietjes zelf, uiteraard
  • Het aanbod snacks, met bijzondere aandacht voor vegetarische snacks
  • Het huisgemaakte aanbod (zoals stoofvlees, vol-au-vent, tartaarsaus, …)
  • De hygiëne
  • De efficiëntie van de bediening

Hierbij mijn favoriete frituren in Gent!

1 – De Frietketel
(Papegaaistraat 89 – Facebookpagina)
Open tijdens de week en niet al te laat. Veelvuldig gelauwerde puurfrituur met uitgebreid vegetarisch gamma en fantastische tartaarsaus van het huis.

2 – Frituur Danny
(Brugsesteenweg 328 – website)
Echte Gentse frituur (uitbater met sappig accent incluis). Open in het weekend, enkel op maandag gesloten.

3 – Emily’s
(Zwijnaardsesteenweg 153 – website)
Recentelijk – eigenlijk zelfs vandaag – ontdekt. Dit frietgezinde, uit het Brugse afkomstige koppel baatte voorheen een zaak uit in de buurt van de Beestenmarkt. Smakelijke vol-au-vent, perfecte frietjes.

4 – Frituur Watersportbaan
(Watersportbaan – Yachtdreef)
Zeker niet de meest hygiënische frituur van dit beknopte lijstje, maar een vermelding wegens een o zo verleidelijke frietgeur verspreidend op mijn looptochtjes rond de Watersportbaan of op weg naar de badminton in de Eddy Merckx Wielerpiste.

Vermoedelijk komt ook De frietcultuur binnenkort in dit lijstje te staan. Op aanraden van een aantal tweeps plan ik daar binnenkort tijdens een weekeindelijke frietstrooptocht eens langs te gaan.

Voor wie meer wil lezen over Genste frituren:
http://gentsefrituren.wordpress.com/

4 thoughts on “De beste frituur van Gent?

  1. Emily’s is inderdaad één van Gents recente aanwinsten. Andere frituren die nog niet erg lang bestaan, maar die niet mis zijn: Buzzy Snacks aan de St-Kwintensberg (niet erg goedkoop, maar kwaliteit) en Frituur Nathalie in de Voetweg (zijstraat van de Overpoort) als je houdt van krokant en er een glitterbal aan het plafond kan bijnemen.

  2. Nieuwe frituur op Edmond Van Beverenplein in Gent is ‘T Friet Patatje leuk frietkot volledig opgefrist. Aanlokkelijke acties vlotte bediening en heerlijke stoverij en satés recent ook belegde broodjes te krijgen .

  3. echte belgieshe frieten gelijk je vroeger kon eten maar wel van geschilde aardappelen
    maar veel vind je niet meer ze zijn meestal uit de diepfris gelijk in alle pita zaken .maar een echte gentse friet woon nu niet zo ver van sint-amandsberg af maar deze aan de dampoort vind ik nu niet om je vingers van af te likken. vroeger aan gentbruggen was een frietkram waar je wel 3 of fier keer zou willen gaan en de sous van het stoofvlees mens lief je kon er gewoon geen genoeg van krijgen en alles was vers maar ik spreek dan wel van vroeger dan er nog veel frietkotten waren geen bakjes maar puntzakjes. er was er een welk weet ik niet meer maar de sous van van het konijn nu moet je wel goed zoeken voor je nog een echte oude frietkot vind met frieten van echte patatten

Comments are closed.