De beste frituur van Gent?

Ja, ik schrijf nogal wat over eten…
Food krijgt in mijn tag cloud dus ook de grootste font.

Maar bij het soigneren van de innerlijke mens denk ik niet uitsluitend aan haute cuisine; een met liefde bereide frietmaaltijd verdient minstens evenveel respect.

Niet altijd een evidentie om een frituur te vinden die het beroep van friturist alle eer aandoet precies op het moment dat jouw smaakpapillen naar frietjes snakken. Tijdens de week, in het weekend, volgens jouw geolocatie, …

Parameters die voor mij persoonlijk meespelen in de beoordeling:

  • De frietjes zelf, uiteraard
  • Het aanbod snacks, met bijzondere aandacht voor vegetarische snacks
  • Het huisgemaakte aanbod (zoals stoofvlees, vol-au-vent, tartaarsaus, …)
  • De hygiëne
  • De efficiëntie van de bediening

Hierbij mijn favoriete frituren in Gent!

1 – De Frietketel
(Papegaaistraat 89 – Facebookpagina)
Open tijdens de week en niet al te laat. Veelvuldig gelauwerde puurfrituur met uitgebreid vegetarisch gamma en fantastische tartaarsaus van het huis.

2 – Frituur Danny
(Brugsesteenweg 328 – website)
Echte Gentse frituur (uitbater met sappig accent incluis). Open in het weekend, enkel op maandag gesloten.

3 – Emily’s
(Zwijnaardsesteenweg 153 – website)
Recentelijk – eigenlijk zelfs vandaag – ontdekt. Dit frietgezinde, uit het Brugse afkomstige koppel baatte voorheen een zaak uit in de buurt van de Beestenmarkt. Smakelijke vol-au-vent, perfecte frietjes.

4 – Frituur Watersportbaan
(Watersportbaan – Yachtdreef)
Zeker niet de meest hygiënische frituur van dit beknopte lijstje, maar een vermelding wegens een o zo verleidelijke frietgeur verspreidend op mijn looptochtjes rond de Watersportbaan of op weg naar de badminton in de Eddy Merckx Wielerpiste.

Vermoedelijk komt ook De frietcultuur binnenkort in dit lijstje te staan. Op aanraden van een aantal tweeps plan ik daar binnenkort tijdens een weekeindelijke frietstrooptocht eens langs te gaan.

Voor wie meer wil lezen over Genste frituren:
http://gentsefrituren.wordpress.com/

3 thoughts on “De beste frituur van Gent?

  1. Emily’s is inderdaad één van Gents recente aanwinsten. Andere frituren die nog niet erg lang bestaan, maar die niet mis zijn: Buzzy Snacks aan de St-Kwintensberg (niet erg goedkoop, maar kwaliteit) en Frituur Nathalie in de Voetweg (zijstraat van de Overpoort) als je houdt van krokant en er een glitterbal aan het plafond kan bijnemen.

  2. Nieuwe frituur op Edmond Van Beverenplein in Gent is ‘T Friet Patatje leuk frietkot volledig opgefrist. Aanlokkelijke acties vlotte bediening en heerlijke stoverij en satés recent ook belegde broodjes te krijgen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *