De T van Tourist Lemc #GF15

Johannes Faes rapt als Tourist Lemc of kortweg Tourist. Ze noemen hem ook wel de Wannes Van de Velde van zijn tijd, wellicht mede door zijn cover van ‘Ik wil deze nacht in de straten verdwalen’ genaamd ‘Deze nacht’.

Boomtown nodigt hem uit op zaterdagavond om 22u40, een mooi tijdslot. Ik kijk er al een paar weken naar uit en al helemaal nadat ik eerder in de week een uitnodiging om mee te gaan naar zijn optreden in het Deurnse OLT (ook wel Rivierenhof) moest afslaan. En blijkbaar ben ik niet de enige… Pakken vrienden en kennissen tekenen present.

Tourist

Even had ik gehoopt dat Flip Kowlier zou komen meedoen met het nummer De Troubadours, maar hij laat zich niet zien… Naast ons staat een groepje Antwerpenaars, meer bepaald Seefhoekers, die bijna ieder woord meerappen. Lachen!

Tourist Lemc genereert meerdere kippenvelmomenten. De manier waarop hij beweegt: helemaal niet als een typische hiphopartiest, maar alsof hij door de lucht glijdt. De flow van zijn teksten, de cadans van zijn muziek. Ik omschrijf het als het raakpunt tussen theatraal en ingetogen. Helemaal onder de indruk dus, zo erg zelfs dat ik mijn liefde tweet.

Screen Shot 2015-07-26 at 14.37.42

Alleen jammer dat zijn set slechts een dikke 40 minuten duurt en dat ze niet terugkomen om te bissen… Tot de volgende, Johannes & co!

♦♦♦
Mijn volledige ABC bekijken? Dat doe je hier!